Håkon Opdals nye fotballiv

<p>Leder serien og nyter full tillit som førstekeeper.</p>

Håkon Oppdals siste kamp i Brann 221011
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Endelig opplever Håkon Opdal medgang på fotballbanen igjen.

Etter å ha tilbrakt lang tid som reserve for Piotr Leciejewski i Brann, gikk den tidligere landslagskeeperen noen måneder som klubbløs, før han skrev under for danske SønderjyskE på forsommeren. Der nyter han nå full tillit, og har stått i treningskampene og årets to første seriekamper.

— I utgangspunktet er jeg førstekeeper her, men jeg vet det handler om å prestere hele veien. Det har selvfølgelig vært kjempemoro og inspirerende å komme til en plass hvor jeg blir satset på, sier han til bt.no.

Leder serien

I serieåpningen ble det en kalasseier mot Randers, 6-1, som sendte Opdal & Co. rett til topps i Superligaen. Laget innehar fortsatt førsteplassen etter 1-1 hjemme mot sterke FC København. Lørdag møter de bunnlaget Esbjerg, og SønderjyskE må bære favorittstempelet.

— Vi er en liten klubb i Superliga-sammenheng, men nå er det den femte strake sesongen deres der. Ellers er det en ung klubb, et resultat av sammenslåinger, og tradisjonene er vel deretter. Men vi har et godt sammensatt lag nå, og har fått ting til å fungere i starten. Å ta poeng mot FCK, som er i Champions League stadig vekk, er jo sterkt, og vi kunne også vunnet den kampen, sier Opdal.

Oddingen er også fornøyd med egne prestasjoner.

— Det har gått veldig fint i kampene. Nå er det jo lenge siden jeg har spilt kamper jevnlig, så det er litt å jobbe med, men generelt har det gått veldig bra. Jeg har fått trent jevnt og godt over lang tid.

Familien på plass

Opdal er nå vel etablert i byen.

- Jeg har bosted, og nå er også familien på plass. Vi har funnet oss til rette i byen, som er relativt liten (Haderslev).

Alle som har sett den ikoniske Kamelåså-sketsjen til Atle Antonsen og Harald Eia, vet hvor vrient det kan være å forstå dansk. Men Opdal opplever ikke språkbarrieren som uoverkommelig.

— Jeg klarer meg godt på det feltet. Jeg prater ikke dansk, men det kommer vel kanskje, spøker han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk