Vil ha heng på den gule trøya

<p>I dag starter Tour de France og med en god prolog har Edvald Boasson Hagen et ørlite håp om å ikle seg den gule ledertrøyen i løpet av de neste dagene.</p>

Verviers, Belgia 20120629.Tour de France. Edvald Boasson Hagen og Sky-laget holdt pressekonferanse fredag kveld på lagets hotell i Verviers. Tour de France starter lørdag. Mark Cavendish til høyre.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Foto: SCANPIX

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

LIEGÉ (aftenposten.no):

— Jeg skal kjøre det jeg kan på prologen og er fornøyd hvis jeg blir topp ti, sier Boasson Hagen.

Sky-rytteren har blinket seg ut muligheter for å vinne både den første og tredje ordentlige etappen av årets Tour. Det betyr at han med maks uttelling også kan stå med den gule ledertrøyen i løpet av den neste uken.

— Gult hadde vært kult det. Det hadde vært veldig stort, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Det er en mulighet, men den er ganske liten, sier han.

Drømmer (ikke) om gult

Men med en god prolog, så kan han altså bil den andre nordmannen i historien til å sykle i ledertrøyen i Tour de France.

— Jeg kommer ikke til å kjempe i toppen om tre uker uansett, så om jeg taper ti sekunder i prologen så betyr ikke det så mye. Men jeg vil minimere tapet så mye som mulig, for jeg håper å kjempe litt i toppen nå i starten, sier han.

- Så du drømmer litt om gul trøye?

- Det hadde jo vært en drøm. Eller: Nei, det hadde ikke vært en drøm, for jeg har som sagt ikke tenkt så mye på det , sier han og ler.

Pangstart

6,9 kilometer inne i Liegé by er det det handler om i dag. Boasson Hagens lagkamerat, Bradley Wiggins, er rittets store favoritt til å vinne sammenlagt og forventes høyt opp på listene også i dagens prolog.

Briten kommer derimot til å få hard kamp om seieren av blant andre Tony Martin og Fabian Cancellara. Fjorårsvinner Cadel Evans kommer heller ikke til å være langt unna.

Publisert
  1. Tour de France
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Boasson: - Bruker albuene hvis jeg må

BT anbefaler

Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

Steve Elgåen (65) opplevde det verste en far kan oppleve. Christoffer, hans yngste sønn, forsvant, sannsynligvis i den…