Dette kan bli Branns nye styre

Kun to får fornyet tillit av valgkomiteen, som innstiller kvinnelig advokat som det siste styremedlemmet.

Kjell Tennfjord inn som formann i Brann-styret er bare en av mange forandinger som valgkomiteen vil foreslå.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BT har tidligere meldt at valgkomiteen innstiller Kjell Tennfjord som ny styreformann. Han blir foreslått til å etterfølge Rolf Barmen. Men dette er seltt ikke den eneste utskiftningen som blir foreslått. Mette Nora Sætre har kunngjort at hun er ferdig i styret, og nestformannen kan bli erstattet av tidligere Løv-Ham-leder Tom Georg Olsen. Etter sesongen som førte til at Brann rykket ned, vil valgkomiteen stokke kortene fullstendig. Etter det BT erfarer, foreslår valgkomiteen også å erstatte Cato Guntveit og Åshild Samnøy — slik at de eneste som får anledning til å ta enda en periode på Branns styrerom er Liv Grete Skjelbred og Henrik Lie-Nielsen.

MULIG STYREMEDLEM: Nina Sandnes.

Valgkomiteen innstiller Arild Christiansen som Samnøys etterfølger, og BT har grunn til å tro at Guntveits foreslåtte erstatter er advokaten Nina Gundersen Sandnes. Sandnes har over en periode på flere år fungert som Branns faste juridiske rådgiver og er partner i advokatfirmaet Kluge.

Les også

Tennfjord innstilles som Branns styreformann

Taus

Sandnes ønsker ikke å kommentere sitt kandidatur på det nåværende tidspunkt:

— Jeg tenker at det spørsmålet venter jeg å svare på til valgkomiteens innstilling er klar. Jeg kan si så mye, at det er den ikke, sier advokaten.

Cato Guntveit kunngjorde først at han ønsket å trekke seg fra Brann-styret under henvisning til at vervet var for tidkrevende, men foretok en u-sving da det ble klart at Rolf Barmen gjorde det samme. Valgkomiteen har likevel ikke valgt å ta hensyn til den tidligere Brann-kapteinens relansering.

Valgkomitéen foreslår å erstatte Cato Guntveit, men Liv Grete Skjelbreid kan få fortsette i Brann-styret.

BT er kjent med at supportergrupperingene er lite imponert over at Arild Christiansen er foreslått til å ta over for Åshild Samnøy. Samnøy er fansens forlengede arm i styret, og selv om Christiansen også regner seg som Brann-fan, har han ikke på langt nær samme anseelse i supportermiljøene som Samnøy. Christiansen er økonomidirektør, og valgkomiteens leder Hilde Lekven uttalte nylig til BT at "vi håper og tror han kan bli et bindeledd inn mot supportermiljøet". Christiansens økonomiske kompetanse er sentralt for valgkomiteen som har ønsket å sette sammen et styre med fotball-, økonomi— og juskompetanse.

Slik blir styret

Etter det BT altså har grunn til å tro, ser valgkomiteens innstilling til nytt Brann-styre slik ut:

Kjell Tennfjord (formann), Tom Georg Olsen (nestformann), Liv Grete Skjelbreid (styremedlem), Arild Christiansen (styremedlem), Nina Gundersen Sandnes (styremedlem), Henrik Lie-Nielsen (styremedlem).

Det har mandag ikke lykkes Bergens Tidende å få valgkomiteens leder Hilde Lekven i tale.

Publisert: