Tabbe av norske ledere i Bergen-VM: – Jeg er flau nå

Treneren for de norske syklistene i VM tok på seg all skylden for dårlig planlegging.

Publisert Publisert

Landslagssjef Stig Kristiansen legger seg flat etter at de hadde forberedt løperne til et løpsopplegg som ikke var helt som det skulle være. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

BERGEN/OSLO: Landslagstrener Stig Kristiansen er sjef for de norske syklistene i VM. Mandag gikk han og laget på en skikkelig smell da de hadde totalt tatt feil av hvordan tempoløypa for juniorene skal kjøres.

– Jeg er flau, og jeg har ingen god forklaring på hva det var som skjedde, fortalte Stig Kristiansen til TV 2.

Les også

Hvis Andreas (18) tar gull i sykkel-VM, vil han stå på podiet sammen med søsteren

Spolert opplegg

Dermed ble løpsopplegget til den første norske rytteren i U23-tempoen, Iver Knotten, delvis spolert. Tempoløypa i Bergen er lagt opp med to runder i sentrum og sentrumsnære områder i Bergen. De rundene har forskjellig lengde. De norske rytterne trodde de skulle kjøre den lengste runden på 21 kilometer med den tøffe Birkelundsbakken i første runde. Det var omvendt. Den lengste runden og Birkelundsbakken skulle kjøres i den andre runden.

Iver Knotten og hele laget hadde av en eller annen grunn som landslagstrener Kristiansen ikke kunne forklare der og da, forberedt seg til noe som ikke var helt slik de trodde.

– Det ødela litt. Jeg ble litt satt ut underveis. Jeg går ut litt hardere enn jeg burde. Jeg lurte først på at jeg var sendt feil, men det var jo riktig. Jeg ble litt satt ut der og da. Jeg er 18 år og får flere sjanser og dette er ingen krise, sier Knotten til TV 2.

Han har ingen planer om å gå hardt ut mot landslagssjef Stig Kristiansen.

– Alle kan gjøre feil, slår han saklig fast overfor TV 2.

Norge har to ryttere i U23-tempoen og Norges andre deltager, Tobias Foss, startet såpass sent at han fikk tid til å gjøre justeringer i løpsopplegget.

To forskjellige opplysninger

Forvirringen i den norske troppen kan ligge i en litt tvetydig informasjon fra arrangørene. På ett sted blir det opplyst at Birkelundsbakken kommer i den første runden, men på løypekartet og den tekniske informasjonen til lederne blir det gjort klart at bakken skal sykles i den andre av de to rundene som rytterne skulle gjennom.

Selve kartet viser korrekt informasjon, men i den tilhørende teksten står det at den lange runden kommer først.

– Det er kjempedumt at vi har feil på vår egen nettside. Det har vært mange endringer på løypene underveis, og på grunn av dårlig internkommunikasjon har ikke vi fått med oss de siste, sier kommunikasjonssjef for sykkel-VM, Toril Berle Schalck.

– Det er sånt som kan skje når mye informasjon skal formidles. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage, sier Schalck.

Alle lagene har fått utdelt en teknisk guide med all informasjon om løypene. Der er ruten riktig.

– Men vi vil jo selvfølgelig ikke ha feil på nettsidene våre. Det synes vi er dumt, sier Schalck.

Publisert