Skipresidenten om Northug-floken: - Fra vår side er saken ferdigbehandlet

Skipresident Erik Røste sier Norges Skiforbund ikke vil ta noen nye initativ overfor Petter Northug.

  • Steffen Stenersen
  • Daniel Røed-Johansen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mandag bekreftet Norges Skiforbund at de trekker forslaget om landslagsavtale for Petter Northug. Det betyr at langrennsstjernen ikke får gå verdenscup den kommende sesongen.

ta92a2a9.jpg

Langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad har ført forhandlingene med Northug-leiren. Han sier at deres mandat er utløpt, og de vil ikke gjøre ytterligere fremstøt mot Northug-leiren. Det vil i så fall være opp til skistyret å ta et nytt initiativ mot Northug-leiren.— Vi forholder oss til at han ikke har signert. Vi planlegger kommende sesong med de som har signert. Fra vår side vil det ikke komme noen nye initiativ. Saken er ferdigbehandlet. Det handler ikke om forhandlinger eller om å gi eller ta, fra vår side handler det bare om at saken er ferdigbehandlet, sier skipresident Erik Røste til Aftenposten.

Les også

Tror ikke på skiforbundets Northug-beslutning

Petter Northug får ikke gå verdenscup kommende sesong.

Mandag sendte Norges Skiforbund en pressemelding som forteller at Petter Northug ikke har skrevet under på landslagsavtalen han er blitt tilbudt innen fristen. Dermed har forbundet trukket avtaleforslaget til Northug.— Dette er en sak mellom Petter og skiforbundet. Are kommer med en uttalelse så snart de er klar, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i en SMS til Adresseavisen.

- Ønsker at Northug skal delta i internasjonale renn

Det betyr at Petter Northug ikke får gå verdenscup eller Tour de Ski til vinteren.

— Jeg som alle andre ønsker at Northug skal delta i internasjonale skirenn. Men vi må forholde oss til at vi har et regelverk som skiforbund, og at ingen deltar i internasjonale konkurranser uten en avtale med Norges Skiforbund, sier skipresident Røste.

— Han har valgt å ikke signere en avtale som er helt tilsvarende med den han hadde sist sesong og, det må vi forholde oss til, sier Røste.

Til NTB hevder Røste at det ikke ville ha vært noe problem å innfri ønsket om en langsiktig avtalemodell med Northug, om kampen alene sto om det. Han forteller at skiforbundet har en avtale med for eksempel Aksel Lund Svindal som strekker seg ut 2018. Det er også andre utøvere som har lange avtaler med forbundet.

- En kamp på vegne av norsk idrett

— Problemet er den som finansierer Petters private satsing og som er i konkurranse med våre egne samarbeidspartnere. Det er til sjuende og sist dette det handler om. Hvem eier markedsrettighetene? Er det utøveren eller det forbundet?

— Norsk idretts lover er veldig tydelig på at det er idretten som eier dette. Det er det vi forholder oss til. Dette er ikke en skiforbundssak. Dette er en kamp som norsk idrett skiforbundet tar på vegne av norsk idrett, sier Røste til NTB

Les også

Skiforbundet langer ut mot Coop: - Vi er svært overrasket

Aftenposten snakket tidligere mandag med landslagssjef Vidar Løfshus. Han ville da ikke utelukke at det vil komme på plass en løsning der Northug får gå verdenscup.

— Han må vel krype til korset

— Jeg håper det blir et godt svar.

- Hva er et godt svar, at Northug signerer?

— Han må vel krype til korset, så får vi se. Jeg regner med at det er avklart i løpet av uken, sa Løfshus.

Les også

NRK-profil om Northug-nekt: - Det er trist

Striden mellom Petter Northug og Norges Skiforbund begynner å bli en vane på høsten. Utgangspunktet for uenighetene stammer fra da Northug brøt med landslaget for drøyt to år siden og fikk handelsgiganten Coop som hovedsponsor.

Leder av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad, sier som Røste at det ikke vil bli tatt noen initativ overfor Northug.

— Nå har vi hatt en prosess gående i snart tre måneder, der vi ikke har fått en underskrift. Vårt mandat er utløpt, og vi kommer ikke til å ta initiativ med den kunnskapen vi har i dag, forteller Skogstad.

Publisert
  1. Petter Northug

Les mer om dette temaet

  1. Skiforbundet trekker Northug-forslag: - Vi beklager at Northug ikke ønsker å delta på landslaget

BT anbefaler

«Hun skulle vært russ i år, og hun var så klar til å ta fatt på livet»

Vilde Eiken døde 24. april, 18 år gammel.

LES SAKEN