Rytter-Malin kan miste lisensen

Deltar i omstridt reklamefilm for utenlandsk spillselskap.

Malin Berås (25) trues med lisensen etter at hun inngikk avtale med Leo Vegas. Den trusselen tar sørlandsjenta med stoisk ro. Bildet er hentet fra ryttterens blogg, og brukes med tillatelse fra Berås.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

KRISTIANSAND: Sørlandsjenta Malin Berås (25) kan miste lisensen for å ri og kjøre løp etter å ha deltatt i en reklamefilm for et utenlandsk spillselskap, skriver VG.

Sammen med den svenske bryteren Frank Andersson (58) fronter Berås en TV-reklame for det Malta-baserte spillselskapet Leo Vegas. Det faller ikke i god jord hos Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap.

— Problematisk

— Dette er absolutt problematisk. Det er en parallell situasjon som har vært knyttet til John Arne Riise og Mats Zuccarello Aasen, sier administrerende direktør i Norsk Rikstoto, Harald Dørum, til VG.

— Min første reaksjon er at dette er særdeles uklokt av Malin Berås. Hun er så tilknyttet travsporten at hun må vite at over 90 prosent av inntektene til travsporten kommer fra spill gjennom Norsk Rikstoto. Da kan ikke hun fronte en virksomhet som er i spillmessig konkurranse med det Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskap, sier generalsekretær Rune Gustavsen i Det Norske Travselskap til VG.

Vil ikke bryte avtalen

Han vurderer det som høyaktuelt at Berås kan komme til å miste lisensen som en følge av reklamesamarbeidet.

Malin Berås har ikke til hensikt å bryte avtalen med spillselskapet.

— De kan si det de vil. Jeg føler at jeg må gjøre dette for at montésporten skal fremmes enda mer. Leo Vegas har hjulpet meg som sponsor, og nå blir jeg også mer attraktiv, sier hun til VG.

Publisert: