Huseklepp vil forlenge til nyttår

<p>Erik Huseklepps kontrakt går ut 1. november i år. Men både Huseklepp og sportssjef Roald Bruun-Hanssen er innstilt på at han skal være med å spille UEFA-kampene før jul.</p>

Fotball, UEFA-Cup, 02 August 2007, Brann - Carmarthen Town, Erik Huseklepp, Brann.Foto: Kjetil Espetvedt, Digitalsport.
Brann-Strømsgodset, seriekamp, Brann stadion 16. april 2007. Robbie Winters jubler etter 3-1-scoringen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
bohinen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

Gruppekampene i UEFA-cupen spilles i perioden 25. oktober – 20. desember. Dersom ikke Huseklepp forlenger kontrakten sin, går han glipp av alle kampene utenom den første. Men etter seieren over Brugge, og storspill fra Huseklepp i torsdagens kamp, er bergenseren lysten på flere triumfer i Europa.

– Jeg har lyst til å være med videre, men foreløpig blir det bare ut sesongen , sier han.

– Men sesongen kan jo bli lang nå?

– Ja, men jeg tror ikke det er noe problem å bli med til nyttår. Jeg er mer usikker på hvordan reglene er etter det, sier Huseklepp, som også innrømmer at det er fristende å spille for Brann i et eventuelt sluttspill, som starter i midten av februar.

Bruun-Hanssen har kontroll

Bruun-Hanssen ønsket i går ikke å kommentere enkeltspilleres kontrakter, men presiserer at er veldig viktig for Brann å avklare situasjonen rundt kontraktsløse spillere med tanke på innmelding av tropp til gruppespillet.

– Vi har kontroll på kontraktene. Dette anser jeg ikke som et stort problem ettersom overgangsvinduet er lukket frem til 1. januar, og spillerne ikke kan gjøre så veldig mye annet i denne perioden , sier han.

Sportslederen vil ikke si noe konkret verken om spillere som allerede er under kontrakt eller eventuelle spillere sportsklubben har i kikkerten, men legger ikke skjul på at en god tropp er viktig med tanke på målsettingene klubben har satt seg.

Taus Winters

– Vi ønsker å spille europacup og være blant topp tre i Skandinavia, sier sportssjefen, som mener klubben har gode kort på hånden i kontraktsforhandlingene.

– Dette er en vinn-vinn situasjon både for klubben og spillene, men dette er ting vi tar internt og avklarer med spillerne før vi sier noe offentlig, er Bruun-Hanssens klare melding.

Olafur Örn Bjarnason, Robbie Winters og Martin Andresen har kontrakter som går ut 31. desember.

Winters ønsket i går ikke å si noe om han ønsker revurdere sin beslutning om å forlate Bergen.

– Situasjonen er den samme som den har vært hele tiden. Men man skal aldri, si aldri, sier Winters hemmelighetsfullt.

– Ingenting har forandret seg

Stabæk føler seg i hvertfall fortsatt sikre på at Erik Huseklepp spiller for dem neste sesong.

– Det siste jeg hørte fra Erik var at ingenting har forandret seg. Jeg regner med at jeg får beskjed om det hvis han har ombestemt seg, sier sportssjef i Stabæk, Lars Bohinen.

Han snakket med lynvingens far og rådgiver, Ingvald Huseklepp, for et par uker siden. Men Erik Huseklepp er det en stund siden han har snakket med.

– Er dere fortsatt interessert i å signere Erik Huseklepp?

– Ja, selvfølgelig.

– Er det noe problem for dere at han har valgt å forlenge med Brann til nyttår?

– Nei. I teorien er ikke det noe problem. Men hvis han venter helt til 1. januar med å bestemme seg, så kan det bli en utfordring for oss. Det vet han også. Vi ønsker å ha vår spillerstall klar så tidlig som mulig, sier Bohinen.

Viking, som også har ytret interesse for Huseklepp tidligere, vil ikke kommentere om de fortsatt er interessert.

– Så lenge det er snakk om spillere som er under kontrakt med andre klubber, så har vi ingen kommentar, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad.

Lillestrøm har også ymtet frempå om at Huseklepp kan være en interessant signering, men manager Jan Åge Fjørtoft svarte ikke på BTs henvendelser i går.

Slik spilles gruppespillet

  • Kampene trekkes tirsdag kl. 12:00
  • Kampdag 1: 25. oktober
  • Kampdag 2: 8. november
  • Kampdag 3: 29. november
  • Kampdag 4: 5/6. desember
  • Kampdag 5: 19/20. desember
  • Brann spiller kamper på fire av disse datoene.
  • Dersom Brann kvalifiserer seg for neste steg, spiller de 32-delsfinale i midten av februar. Finalen spilles i Manchester 14. mai 2008.
Publisert: