Hvordan skal Brann vekke sitt publikum?

DODDO-BLOGGEN: Interessen stuper, og det er helt reelt.

Publisert Publisert

Eduardo Doddo Andersen. Foto: Jan M. Lilleb�

  • Doddo
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I dagens BT er det flere sentrale supportere som uttaler seg om tilstanden i Brann. De er ikke spesielt nådige i sine karakteristikker av klubben, og av årets sesong. Felles for dem alle er at de bekymret for likegyldigheten som råder blant laget supportere.

Tidligere supportersjef Rune Bakervik sier dette om Brann-interessen:

— Jeg tror det er en all-time low, jeg kan ikke huske tilsvarende.

Stian Thowsen som skriver Brann-bloggen ”Mitt skitne liv med Brann” uttrykker seg slik:

- Vi er nå i gang med den siste etappen på vei mot en grav av apati.

Selv Ole-Kristian Mathiesen som sitter I styret til Bataljonen, Branns supporterklubb, har mer eller mindre gitt opp:

- Vi har hatt partoutkort i familien i åtte år, men det blir ikke fornyet nå.

Vi som går regelmessig på Brann Stadion og er over gjennomsnittet interessert i Brann har selvfølgelig lagt merke til den stupende interessen det er for Brann. For hver kamp Brann spiller er det litt færre folk, litt mer oppgitte folk, og enda flere likegyldige supportere.

Og dette er ikke et skrekkscenario som skapes av enkelte supportere, det er reelt, det innrømmer til og med Roald Bruun-Hanssen. Da NFF forhørte seg med Brann om å arranger neste landskamp i Bergen anbefalte Branns daglige leder NFF om å legge landskampen et annet sted. Han utdypet til pressen:

— Bakgrunnen for det er at vi opplever at interessen for fotball ikke er så høy, på grunn av vår svake høst og landslagets svake resultater i det siste.

Andre byer og lag har alltid sett med misunnelse på lidenskapen og engasjementet og oppslutningen det har vært rundt Brann. Til tross for at klubben bare har vunnet ett seriemesterskap på femti år, har Brann alltid hatt et godt grep på sitt publikum. Det grepet er de i ferd med å miste.

Hvorfor er det blitt slik?

Styremedlem i Bataljonen, Ole-Kristian Mathiesen, mener at treneren må ta hovedansvaret for den negative utviklingen. Det samme gjør Brann-blogger Stian Thowsen, mens Rune Bakervik peker på strategien med å si at man i fremtiden skal bli et topplag. En strategi han kaller feig og passiviserende.

Vi har tidligere pekt på andre årsaker, som ugunstige kamptidspunkt, konkurranse med TV-fotball, for lang sesong, for mange eliteserielag og for tidlig sesongstart. Det er ikke bare Brann som opplever at publikum svikter.

Hva skal til for å snu den negative trenden? Hvordan skal Brann klare å engasjere sitt publikum igjen? Snur det i det Brann kjøper to gode spillere?

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Krever nye navn i Branns maktposisjoner

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann