«Mitt navn er Jim Solbakken, og jeg er agenten til Mame Biram Diouf»

Josimar hevder de har ny dokumentasjon i Solbakken-saken.

AGENT ELLER IKKE: Mame Biram Diouf i Molde-klær i 2009. Var Jim Solbakken hans agent da?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I den nyeste utgaven av fotballbladet Josimar, leverte bladet en lang artikkel om praksisen til Norges mest suksessrike fotballagent i dette hundreåret, Jim Solbakken.

Solbakkens metoder ble gjennomgått i detalj, der bladet fant det klart at Solbakken hadde representert flere parter i de samme forhandlingene, i strid med regelverket. For å omgå regelverket skal Solbakken ha brukt sin egen advokat, Erik Flågan, som representant for spillere, mens Solbakken formelt representerte kjøpende eller selgende klubb.

Les også

NFF har bedt Jim Solbakken om forklaring

Jim Solbakken.

En av de omtalte overgangene i saken var Mame Biram Diouf overgang fra Molde til Manchester United. Solbakken har sagt i flere medier at han på dette tidspunktet ikke var Dioufs agent.Nå skriver Josimar at de har tilgang på en epostutveksling fra 2009 der både Solbakken og Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen skriver at Solbakken er Dioufs agent.

Les også

Slik kan agentene åle seg fram i fotballbransjen

Slik starter den første eposten, til en europeisk toppklubb: «Mitt navn er Jim Solbakken, og jeg er agenten til fotballspilleren Mame Biram Diouf»

Til Josimar sa Solbakken at han kategorisk avviser at han har vært Dioufs agent før han gikk til Old Trafford. Etter overgangen til England har Solbakken derimot vært senegaleserens agent.

Epostutvekslingen pågikk i starten av juli 2009. Diouf-salget ble gjennomført 16. juli, skriver Josimar.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142112916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk