Ekspertene tror Sandnes Ulf rykker ned og Brann klarer seg

Bunnstriden i eliteserien kan ende med dødt løp mellom tre lag.

NED: Ekspertene tror Hannes Sigurdsson (nærmest) og Sandnes Ulf tar turen ned til 1. divisjon. Heller ikke Songdal og keeper Kenneth Udjus levnes store muligheter. Foto: NTB scanpix

 • Jan-erik Larsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sandnes Ulf og Sogndal levnes minst sjanser til å overleve i eliteserien i den dramatiske serieavslutningen, skal vi tro fotballekspertisen.

Tre serierunder før slutt skiller det tre poeng mellom Sandnes Ulf, Brann og Sogndal Gaukene er sist med sine 21, deretter følger Brann med 23 og Sogndal med 24. Og fotballekspertisen på stedene der disse klubbene er hjemmehørende, tror mest på at Brann tar kvalifiseringsplassen, med ett unntak.

Brann på kvalifisering

Tore Strand byline002 (1).jpg

— Jeg tror Brann karrer seg opp på kvalikplass. Jeg tror Brann slår Sogndal hjemme, og slår til med en seier enten i Bodø eller Haugesund. Molde spiller neppe to svake kamper på rad, og dermed klarer ikke Sogndal jobben i neste runde. Sogndal har dessuten kun en seier på de fjorten siste kampene, og har en klart dalende kurve. Sandnes Ulf har imponert med bedre defensivt spill etter Nordlie overtok, men jeg tror spurten kommer for sent og de havner som en av de to siste, sier fotballkommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

NED: Ekspertene tror Hannes Sigurdsson (nærmest) og Sandnes Ulf tar turen ned til 1. divisjon. Heller ikke Songdal og keeper Kenneth Udjus levnes store muligheter. Foto: NTB scanpix

Rett vest for Sogndal— Det går rett vest for Sogndal, som rykker ned. Det begrunner jeg med at laget bare har tatt seks poeng på sine 14 siste kamper, derav bare én seier. Sogndal måtte ha et resultat i Sandnes søndag, som kunne gitt en luke på fire poeng. I stedet spilte de dårlig og tapte. Derfor tror jeg heller ikke på noen snuoperasjon i innspurten. Historien viser at Sogndal nesten alltid slår Brann i Sogndal, mens de alltid taper i Bergen. Når det er sagt tror jeg at Sandnes Ulf og min sambygding Henrik Furebotn får kvalifisering. Nervene tar Brann, og Tom Nordlie fullfører mirakelet med Ulf, sier Sogn Avis' sportsjournalist Endre Romøren. Han følger Sogndal tett.

Nøkkelen i Bergen

— Nøkkelkampen for Sandnes Ulf er de ikke selv involvert i. Jeg tror nemlig Ulf er helt avhengig av et uavgjort resultat i oppgjøret mellom Brann og Sogndal for å ha en sjanse til å oppnå kvalifisering. Dersom et av lagene i Bergen får tre poeng, blir det vanskelig for Sandnes Ulf. Men vi vet at det alltid skjer mye rart på slutten av en sesong, og jeg er mer optimistisk på Ulfs vegne nå, enn for bare noen uker siden. Håpet ligger i at alt ikke skjer etter boka på slutten og at Sandnes Ulf er vant til å spille under press, sier Ole Aarre i Sandnesposten. Han er avisens mann på Sandnes Ulf.

Davy Wathne. Foto: Gr�tt, Vegard Wivestad/NTB scanpix

Ulf ned på målforskjellTV 2-profilen Davy Wathne har studert innspurten de tre bunnlagene står overfor. Han mener alt kan skje, men anser det som mest sannsynlig at Sandnes Ulf rykker ned.

Han tror Sandnes Ulf taper mot RBK på Lerkendal i helgen, men at de slår både Start borte og Aalesund hjemme i siste kamp. Dermed ender Sandnes Ulf på 27 poeng.

Wathne tror Brann taper i Bodø, slår Sogndal i Bergen og tar høyst ett poeng i Haugesund i siste seriekamp. Dermed ender også bergenserne opp på 27 poeng.

TV 2-programlederen mener det ikke var gunstig for Sogndal at Molde gikk på en smell mot Haugesund, og at Molde derfor tar alle poengene på Fosshaugane til helgen. Tap i Bergen blir etterfulgt av seier mot Stabæk i siste serierunde.

— Dermed kan vi ende opp med tre lag som alle har 27 poeng til slutt. Da vil Sandnes Ulf rykke ned med dårligst målforskjell, mens Brann og Sogndal kjemper om kvalifiseringsplassen. De to har lik målforskjell nå, påpeker bergenseren.

Må vinne i Lotto

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst er heller ikke optimist på Sandnes Ulfs vegne:

— De lyseblå fikk seieren mot Sogndal i gave søndag, og spillemessig viste de lite som tyder på at de skal klare å karre seg til mange poeng framover. Jeg skal ikke ta fra dem motet og håpet som de har, jeg liker den entusiasmen og optimismen Tom Nordlie viser etter kamp, men jeg tror de ryker. De må vinne i Lotto skal de holde seg, sa Årst på Fotballkveld søndag.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Sogndal
 3. SK Brann
 4. Sandnes Ulf
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
9Stabæk2571083137-631
10Sarpsborg 082584133035-528
11Brann2577113343-1028
12Sandefjord Fotball2584132740-1328
13Start2567123045-1525
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Skal ha mishandlet konen grovt i over ti år: – Han hadde fullstendig kontroll over meg

Bistandsadvokaten til kvinnen krever omvendt voldsalarm.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Disse tabbene gjør at du lett kan smitte deg selv

 2. «Korona-vaksinane gjer at våren 2021 kan bli den vakraste på mange, mange år»

 3. Her taues bilene: – Det er lurt å ta telefonen

 4. Meteorologen har gode nyheter for morgendagen

 5. Oljefondsjefen har fått korona

 6. Bjarne Berntsen reagerer etter «ren oppsigelse»: – Veldig vondt