Northug staket seg til hjemmeseier

Skikongen knuste konkurrentene på blanke ski, da Norge gjorde storeslem i Drammen.

VANT: Petter Northug jubler etter seieren på sprinten i Drammen. NTB scanpix

Norsk, norsk, norsk - over hele linja. Ola Vigen Hattestad (fra v.), Petter Northug og Eirik Brandsdal sørget for en helnorsk pall i Drammen. Finn Hågen Krogh ble i tillegg nummer fire. Ørn Borgen, Aftenposten

Petter Northug viste at han fortsatt er vanskelig å slå i en spurt, da han staket fra hele verdenseliten under sprinten i drammen onsdag.

Kongen av Falun-VM valgte å gå alle heatene på blanke ski, og staket seg dermed gjennom hele traseen. Det hadde han suksess med både i kvartfinalen og semifinalen, da han tok seg direkte videre fra begge heatene.

Les også

Falla historisk i Drammen: - Jeg elsker denne løypen

Norsk, norsk, norsk - over hele linja. Ola Vigen Hattestad (fra v.), Petter Northug og Eirik Brandsdal sørget for en helnorsk pall i Drammen. Finn Hågen Krogh ble i tillegg nummer fire. Ørn Borgen, Aftenposten

Suksessoppskriften fungerte også i finalen, da han gled fra hele feltet i nedoverbakkene. På det bratte oppløpet klarte ingen av konkurrentene å ta ham igjen, til tross for feste under skiene.Dermed tok Northug sin første verdenscupseier i et individuelt renn, som ikke har vært en del av en tour, siden 2013. Også det var i Drammen.

— Det er artig å vinne skirenn. Jeg følte meg pigg i dag, sa Northug til NRK etter målgang.

Firedobbelt norsk

Over målstreken var jubelen intens, mens det var en mer avmålt verdensmester som møtte pressen etter rennet.

— Jeg kom på at jeg var tittelforsvarer, så da kan jeg ikke juble så høyt, sa han med glimt i øyet.

Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh fulgte på de neste plassene, og sørget for norsk storeslem på hjemmebane.

Northugs seier var Norges femtiende i klassisk sprint i verdenscupen. Den verdensledende langrennsnasjonen har dermed vunnet alle klassisk-sprintene utenom 20. Nest flest seiere har Sverige med sine 12.

Les også

Svensk nedtur: Kalla trodde hun var videre – så kom kontrabeskjeden

Den beste sprinteren i verdenscupen denne sesongen, italienske Federico Pellegrino, røk ut allerede i kvartfinalen.

— Kan holde farten i fem mil

Nå ser Northug frem mot lørdagens femmil i Holmenkollen, som han allerede har utpekt seg som et av sine største mål denne sesongen.

— Det kostet meg så lite å stake i dag, at jeg nok kan holde denne farten i fem mil, sa Northug spøkefullt til NRK, og la til:

— Nå gjelder det å få dette rennet ut av bein og kropp, slik at jeg blir klar til årets tøffeste løp. Jeg gleder meg til duellen mot Martin (Johnsrud Sundby). Jeg håper det blir artig for publikum, sier han.

svp://110826?view=ap