Jokeren ble konge da Brann virket knekt

Brann var helt ufarlige i 90 minutter, så fikk innbytter Marcus Pedersen (25) en avgjørende tå på ballen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SANDVIKA STADION: Det så lenge ut til å bli nok en grå dag for Sportsklubben Brann og alle dens tilhengere. Brann skapte knapt en målsjanse, mens Andreas Aalbu scoret på den ene Bærum hadde.

Da kvelden var blitt så sen at loddtrekningen var unnagjort og speaker hadde annonsert at de mange tilreisende Brann-supporterne måtte holdes igjen for å få fraktet statsminister Erna Solberg ut av arenaen, så det ut til å ende med nok et tap etter en tafatt Brann-forestilling.

Men på overtid skulle alt bli snudd på hodet. Azar Karadas vant duellen i boksen og foran mål fikk Marcus Pedersen en helt avgjørende tå på ballen. De to innbytterne sikret ett Brann-poeng.

Les også

Marcus Pedersen reddet Brann-poeng på overtid

— Kan bli viktig

— Det var utrolig godt å få med ett poeng i stedet for ingen, det var da noe ..., sier målscoreren fra Hedmark, og legger til:

— Det ene poenget kan vise seg å være viktig til slutt, men vi burde jo tatt tre poeng i denne kampen. Det er slike kamper vi er nødt til å vinne.

Les også

Doddo fulgte Bærum-Brann

Han var nemlig ikke særlig fornøyd med det som ble prestert i de 90 minuttene før scoringen. Brann var tamme offensivt, og evnet aldri å sette Bærums polske målvakt på noen store prøver.

Fra benken fikk Pedersen, som akkurat har kommet tilbake fra skaden lagkameraten Karadas påførte ham, se sine lagkamerater slite i det offensive spillet.

— Vi var ikke bestemte nok på siste tredel av banen. Det er noe vi må jobbe med, sier Pedersen.

- Var det frustrerende å se et så tamt Brann-angrep fra benken?

— Altså, Alejandro (Castro) hadde det vanskelig utpå der. Det var først i annen omgang at vi klarte å vinne ballen høyt i banen og skape et trykk mot Bærum, sier spissen.

Les også

Se høydepunktene i Bærum-Brann

TV: Se høydepunktene i Bærum-Brann 1-1

Joker

Så kan en alltids diskutere hvorvidt det var hedmarkingens fortjeneste. Trener Lars Arne Nilsen er i alle fall klar på at det ble mer sting i angrepet da Pedersen og Karadas kom inn i annen omgang.

— Det ble et helt annet trykk, da, sier Nilsen.

- Var den fysiske tilstanden til Pedersen årsaken til at han ikke startet?

— Han har vært skadet lenge og ikke trent ordentlig. Først var han ute i fem måneder, så ble han skadet igjen mot Sogndal. Vi må bare være tålmodige med ham, for han holder ikke en hel kamp, sier Nilsen, som i denne kampen valgte å bruke ham som en joker.

— Spørsmålet er om det vil være lurt å la ham slåss fra start, eller om vi heller skal bruke ham når kampene åpner seg mot slutten. I denne kampen valgte vi det siste, og det traff vi egentlig godt med, forklarer sotrastrilen.

Klar for å starte

Selv føler Pedersen seg klar til å starte kamper. Han hevder at kroppen kjennes bra ut, og at formen sakte, men sikkert er på vei.

— Jeg nærmer meg form. Gi meg litt flere treninger, sier spissen, og melder seg klar for tjeneste.

— Det er coachen som tar ut laget, men jeg stiller meg til disposisjon.

Det kan vise seg å bli avgjørende for et Brann-angrep, som kun har scoret ett mål på de tre siste kampene.

— Innsatsen både i denne kampen og mot Sarpsborg var god, men vi hadde litt marginer mot oss. Når vi får alt til å fungere offensivt også, så kommer vi til å bli farlige, lover mannen med to landskamper.

Publisert