«En av norgeshistoriens aller største sensasjoner»

Doddo er i lykkerus etter 2-1-seieren mot Molde.

TOPPSCORER: Steffen Lie Skålevik scoret sitt femte og sjette mål for sesongen mot Molde, og er dermed Branns toppscorer.
 • Eduardo Doddo Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BLOGG : Brann vinner sin tiende hjemmekamp for året og befester dermed sin glimrende posisjon på tabellen. Etter en sesong der vi har lært å kjenne Lars Arne Nilsen og hans kyniske spillestil, så føles det helt naturlig. Det er sånn Brann er, de er tålmodige og gjerrige, og vinner med ett mål.

Men med tanke på hva som skjedde i 2014 og 2015, så er det ubegripelig. Det vi har vært vitne til i år er en av norgeshistoriens aller største sensasjoner. Med knekt rygg og i rød sone – ydmyket og latterliggjort – har Sportsklubben Brann reist seg som fugl Føniks.

 • Les også: Fagermo og Odd vil stjele sølvet fra Brann

De har reist seg fra poengnød og pompøs atferd, fra konflikt og kriser, fra mistillit og mishagsytringer til å bli et av Norges beste lag.

Denne formidable snuoperasjonen hadde ikke skjedd uten en sta sotraværing ved navn Lars Arne Nilsen. Han har gitt fullstendig blaffen i omgivelsene og profilene. Han har brydd seg minimalt om hva publikum og eksperter mener. Underholdning og vakker fotball er ord som ikke eksisterer i han vokabular.

Doddo blogger om Brann for BT.

Det er bare en ting som har stått i hodet på ham – hvordan vinne neste kamp. Den strategien har han lykkes hundre prosent med.

Dette har vært skrevet før, og det vil bli skrevet igjen. Ikke så rart egentlig, Lars Arne Nilsen har gjort Brann til en suksess og fortjener flere evangelier.

LAN har fått det beste ut av laget, og han har fått det beste ut av nesten alle spillere. En av dem er Fredrik Haugen, det evige stortalentet som lenge slet med å slå ut i full blomst. Under Rune Skarsfjord fikk han ikke alltid like mye spilletid, og var i mai 2013 på vei til Sandefjord på utlån. I 2014 var han Rikard Norling mest betrodde midtbanemann. Da rykket Brann ned.

Vi har flere ganger sett han fra hans beste side, men i kamper der laget sliter har han sjelden stått frem. Når Brann har møtt motgang har han blitt anonym. Det har det blitt endring på. Det endelige beviset fikk vi mot Molde. Brann fikk lenge lite til mot de pasningssikre blåtrøyene. De var på defensiven, og til slutt lå de også under. Flere av Branns spillere presterte langt under det forventede.

Det var da, da det buttet imot som verst, at Fredrik Haugen sto frem. Han viste at han har vokst som spiller, at han er god både i medgang og motgang.

Fredrik Haugen har blitt en av Branns mest betydningsfulle spillere, og han har vært involvert i en tredjedel av Branns scoringer.

Haugen var god, men mannen som kommer til å bli husket etter denne matchen er Steffen Lie Skålevik. Å score mål er det aller vanskeligste i fotball. Når du gjør det to ganger mot Molde, i en krevende sølvkamp, etter å ha vært benket i fem kamper på rad, ja, da fortjener du ganske enkelt skryt herfra til månen – og bestemannsprisen.

Hvis det er noen jeg virkelig unner suksess så er det den blide, sympatiske og hardtarbeidende spissen. Han er lokal og han er ekstremt lojal. Du hører ikke han klage når han må spille på kanten, eller når han settes på benken. Tvert imot, han støtter sin trener og sine medspillere, og jobber enda hardere på treningsfeltet. Det er spiriten og den lagånden som dette Brann-laget er bygget på.

Da Steffen Lie Skålevik endelig fikk tillit fra start, og da han endelig fikk spille i sin favorittposisjon, så beviste han at han har noe i Tippeliga-selskapet å gjøre.

Det er gøy å være Brann-spiller om dagen, og det er minst like gøy å være Brann-supporter. To ulidelig spennende kamper gjenstår. Blir det sølv?

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er bergensklubben som kan redde Øygarden fra konkurs

 2. Etter et halvt døgn fant de ham på en øy, iskald og våt. – Jeg følte meg som Thor Heyerdahl.

 3. Båtfører skal ha krasjet i kai - deretter i en annen båt

 4. Da Andrea trappet ned på alkoholen, merket hun endringen med én gang

 5. Fant 17 andre ulykker: Dette sier Vegvesenet om tunnelbommene

 6. Veiarbeid ga E16-kø hele fredagen