HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

<p>Har Viking spilt så bra før i år, spør HP.</p>

Ojo Landu
  • Hans Petter Jørgensen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Jeg må starte denne bloggen med en innrømmelse. For øyeblikket befinner jeg med på balløya, og jeg glemte helt ut at klokka er noe annet her enn hjemme. Så da jeg skrudde på var det pause. Og 2-0 til Brann.

Jeg forstod kjapt at jeg hadde gått glipp av en god borteomgang av Viking, en borteomgang som ble ødelagt av to tabber like før pause. Annen omgang var ikke bare en god borteomgang, det var en strålende omgang. Har Viking spilt så bra før i år?

Selv om jeg så kampen i elendig oppløsning, så jeg likevel et Viking-lag som fosset i angrep. Det var presisjon, det var fart, det var bevegelse — det eneste som manglet var mål. Birkir kom inn etter pause, og beviste to ting: Han er fortsatt flink til å komme til målsjanser, men han mangler fjorårets giftighet i boksen. Birkir viste likevel friskere takter enn på lenge.

Birkir skal etter sigende være aktuell for en byttehandel med Rosenborg, der Trond Olsen kommer motsatt vei. Slik Birkir har spilt i år, og all den tid han ikke vil signere en ny kontrakt, så syntes jeg det høres ut som en god deal.

De neste innbytterne markerte seg enda kraftigere. Nisja hadde et kjempeinnhopp, som startet med et livsfarlig innlegg som neste gav mål. Han fulgte opp med enda en presis crosser som Nevland headet i mål på mesterlig vis. Branns bakre firer var i full oppløsning, og skader førte til ytterligere omrokkeringer. Det gav kveldens tredje innbytter lett spill da De Lanlay kom seg fri på høyresiden. Bengt Sæternes gjorde ingen feil.

Rune Almenning Jarstein har vært Vikings beste mann denne sesongen, og har gjort få feil. Problemet med Jarstein er likevel at hvis han først gjør en tabbe, så preger det han kampen ut. En Jarstein uten tabbe hadde brølt til Lædre Bjørdal, tatt ballen og forhindret corner. En Jarstein med tabbe i bagasjen holdt kjeft, gjorde Lædre usikker og ballen havnet over dørlinjen. Påfølgende corner gav 3-2 til Brann. Utrolig surt. Akkurat når det offensive spillet klikker i gir, så svikter altså vår beste lagdel.

Jeg syntes likevel at vi skal fokusere på det positive i dag. Vi kjørte over Brann i annen omgang. Vi spilte bra fotball. De Lanlay fortsetter med bra spill, Valon Berisha er på vei mot formen igjen og Gyan hadde en god kamp på tross av tabben. Det var en veldig positiv energi over Viking i dag, og den håper jeg fortsetter. Resultatmessig har sommeren vært bra, men spillet har aldri vært så bra som i dagens nederlag. Det må vi ta med oss inn mot Tromsø-kampen. Og tenker vi frem mot kvartfinalen i cupen så var det kanskje bare bra at vi tapte i dag? Nå er det vi som har noe å revansjere den 14 august!

Hva mener du: Årets beste omgang av Viking? Stolt på tross av tapet?

Statistikksenter Eliteserien:

Publisert: