Rekordjenta nektes VM-deltagelse

Amalie Iuel har satt norsk rekord på 400 meter to ganger innendørs i år. Men til innendørs-VM i mars får hun ikke lov til å reise.

FÅR IKKE REISE: Amalie Iuel nektes tur til innendørs-VM.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Når du får friidrettsstipend på et universitet i USA, betyr det at først må du stille opp for skolen din.

At du har greid VM-kravet betyr ikke så mye.

RØK: Amalie Iuel snublet i første hekk i VM i 2015.

— Ja, det stemmer at jeg dessverre ikke kan delta i VM dette året. Treneren min på universitetet vil at vi skal fokusere på collegesesongen først og deretter delta i «postseason» etter NCAA (universitetsmesterskapet) utendørs i juni, forteller Amalie til Aftenposten. FLERE SAKER OM FRIIDRETTSTALENTET:

Les også

Supertalentet Amalie (21) satte flere rekorder i USA

Les også

Norsk rekord av Amalie Iuel

Amalie er egentlig hekkeløper, men sine to norske rekorder satte hun på 400 meter flatt. Det fordi 400 meter hekk ikke er en innendørsøvelse.

Satser både EM og OL

Når fjorårets VM-deltager slipper fra universitetet, blir det en travel sommer.

— Som hovedmål satser jeg på både EM og OL. Med ny pers på 400 flatt innendørs håper jeg at jeg også kan forbedre tiden min på langhekken. Norge har jo skjerpet kravene for OL, så det blir litt tøffere enn jeg først hadde trodd, men jeg håper likevel at med forbedring av teknikk og fart at jeg kan klare det nye kravet.

Første forsøk utendørs blir 18. mars «hjemme» i California. Der planlegger 21-åringen å løpe både 400 hekk og 400 flatt.

Få norske i inne-VM

— Med tanke på stevner i Norge har jeg ikke helt lagt en ordentlig plan ennå. Det kommer litt an på når jeg kommer hjem og om jeg skal delta i EM og OL. Men jeg har veldig lyst til å delta i et stevne på hjemmebane, så det må vi prøve å få til, skriver Amalie i en e-post til Aftenposten.

Den norske deltagelsen i innendørs-VM i Portland, USA i tiden 18.-20. mars ser ut til å bli nokså tynn. På grunn av EM og OL, velger mange bort innendørs. Av våre er Isabelle Pedersen og Hedda Hynne de eneste som har meldt seg klare.

Vladimir Vukicevic er også interessert, men har foreløpig ikke greid kravet. Det håper han å ta i hallen på Rud i Bærum søndag.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Publisert: