Nordlie skal skape «nye» Sandnes Ulf

Daglig leder Tom Rune Espedal er offensiv i tankegangen, til tross for at Ulf står på kanten av stupet. Derfor mener han også at klubbens beslutning om å hente Nordlie var rett, selv om de skulle ende med nedrykk.

Nytt stadion og en retur til eliteserien ved et eventuelt nedrykk er viktig for Sandnes Ulf. Da er Tom Nordlie ønsket med videre som hovedtrener. Foto: Lars Idar Waage

 • Jan-erik Larsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SANDNES (Aftenbladet.no): — Tom har tilført oss mye på kort tid, og et eventuelt nedrykk til 1. divisjon betyr ikke på noen måte slutten for denne klubben. Stabæk kom sterkt tilbake, og Tromsø ser ut til å rykke opp igjen på første forsøk.

— De tre årene i eliteserien har gitt oss lyst på mer, og dersom styre og klubb er enige ønsker vi å tenke som et eliteserielag også i 2015, selv om vi skulle spille i 1. divisjon. Skal vi klare det må vi ha med oss de rette personene. I så måte synes vi TomNordlieer en av disse, sier Espedal til Aftenbladet.

DIREKTE 19.00: Brann - Sandnes Ulf

Gir mye tilbake

Han mener TomNordliehar vært inkluderende, og gitt mye tilbake.

— Det blir påstått at han bare krever. Det er feil. Han lytter til spillerne og støtteapparatet - mens han inviterte banemannskapet på lunsj for å understreke hvor avhengig vi er av disse. Det har resultert i at treningsbanen og hovedbanen er flottere enn noen gang. Også våre sponsorer er svært fornøyd medNordliesvisjoner, og har varslet at de blir med videre, sier Espedal.

Han vil ikke evaluere sommerens trenersparking og jobben tilNordliefør sesongen er slutt.

— Vi må akseptere at ikke alle er enige i det vi gjorde, men jeg tror likevel det hadde vært verre ikke å foreta oss noe som helst. Vi står på den beslutningen vi tok, og lever ennå i håpet om at vi kan klare oss. Alt håp er ikke ute, understreker Espedal.

Vil få millionminus

Halvårsregnskapet for Sandnes Ulf viste et minus på like i underkant av en halv million kroner. Det meste skyldes sviktende publikumsinteresse. Derimot hevder Espedal at signeringen av tre nye spillere, Randall Brenes, Hannes Sigurdsson og Eidur Aron Sigurbjörnsson ikke gir klubben ekstra utgifter.

— Tvert imot har vi gått i pluss på spillersiden, i og med at vi solgte Steven Lennon til Hafnafjordur, sier Espedal.

— På trenersiden er Asle Andersen, Bjarte Lunde Aarsheim og Richard Enge ute. Vi har fått ekstern sponsorhjelp til å hente TomNordlieog Anders Rambekk. Når vi styrer mot millionminus ved årets slutt, har ikke trenerskiftet skylden for det, ifølge Espedal.

Kjekt å være ønsket

Også assistent og spillerutviklerjobben for 2015 står ledig i Ulf. Her er både Anders Rambekk og Bengt Sæternes aktuelle.

— Jeg synes det er hyggelig å være ønsket videre, og at klubben er fornøyd. Det praktiske i forhold til en kontraktsforlengelse har vi ikke diskutert, men familiesituasjonen min gjør at jeg i så fall må bo her i Sandnes og pendle til Oslo. Slik har jeg praktisert det i høst, sier TomNordlie.

Han har ristet av seg skuffelsen etter tapet mot Sarpsborg, og ser fram til å møte Brann i Bergen.

— Vi har ikke sett videobilder fra Sarpsborg-kampen i plenum. I stedet ba jeg spillerne tenke gjennom hva de gjorde i sine forberedelser til Stabæk-kampen, og gjenskape det. Da kan vi forhåpentlig overraske i Bergen. For oss handler det om å vinne én fotballkamp, og bare det. Ikke låse tankene i et regnestykke for hvor mange poeng vi trenger. Det er nok av andre som gjør det for oss, sierNordlie.

Tabellplasseringen er nedslående, men Sandnes Ulf er så fornøyd med TomNordlieat de vil ha med vikaren i gjenoppbyggingen av klubben de neste årene.

Fakta:

Sandes Ulfs sju gjenværende kamper:

19. september: Brann (b)

28. september: Vålerenga (h)

5. oktober: Haugesund (b)

19. oktober: Sogndal (h)

26. oktober: Rosenborg (b)

2. november: Start (b)

9. november: Aalesund (h)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 08143561119-814
13Mjøndalen IF132651515012
14Tromsø132471224-1210
15Stabæk132381628-129
16Brann141491327-147
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Sandnes Ulf
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Urovekkende høye tall

Nye tiltak i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er bittert og vondt

 2. – De kunne gjort noe med det for ett år siden

 3. 560 nye smittede

 4. Brann i flere grillhytter: – Vi var bekymret for at ilden skulle nå skogen

 5. – Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben

 6. Sykehjem har ansatte som fortsatt ikke er vaksinert