Nå er han sjef igjen

Håkon Opdal møter Brann som kaptein.

Håkon Opdal er Start-kaptein i generalprøven mot gamleklubben Brann lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Start-trener Mons Ivar Mjelde utnevnte Opdal til ny kaptein i klubben for noen dager siden.

— Det er en tillitserklæring, selvfølgelig. Det er en ære å være kaptein i en så fin klubb som Start, sier Håkon Opdal – og høres ut som han leser høyt fra en håndbok med kapteinsfraser.

Han har overtatt kapteinsbindet fra en spiller som ennå er i klubben: veteranen Glenn Andersen. Det var også tilfelle da han ble Brann-kaptein i 2009. Den gang arvet han bindet fra Eirik Bakke, og beholdt det ut 2010-sesongen.

— Selv om jeg er blitt kaptein nå, kommer jeg til å være som før på banen. Jeg prater mye enten jeg er kaptein eller ikke, sier Opdal, som forsvant fra Brann høsten 2011. ## Tippes i nedre sjikt

Laget han har lederansvar for, har avisene nærmest kappet om å plassere Start nær bunnstriden i sine tabelltips. Først gjettet VG dem på 12. plass tirsdag, onsdag ble de tippet på 11. plass av Aftenposten og fredag kom BTs tips med Start på 13. plass.

Altså er det tilsynelatende få "eksperter" som tror laget greier å innfri målsettingen til trener Mons Ivar Mjelde:

— Målet er å komme topp åtte. På øvre halvdel. Jeg har sagt til spillerne at det er god plass der, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.

Opdal mener Mjeldes mål er realistisk.

— Vi ble nummer ni i fjor og det er naturlig å ville ha fremgang. Jeg synes vi ligger godt an til å klare det og tror vi har nivået fra den gode høsten inne ennå, sier Opdal.

- Føler du Start ofte blir undervurdert?

— Det vet jeg ikke, men det er vanskelig med sånne tips før sesongen. Jeg tror det blir jevnt i år, og en seier eller to kan føre til et hopp på tabellen.

Bare Godset avsluttet bedre

Opdal spilte samtlige seriekamper i fjor og fikk med det en opptur etter et lite vellykket opphold i danske SønderjyskE og en tung slutt på Brann-karrieren, der han havnet bak Piotr Leciejewski i køen.

— Jeg hadde stigning gjennom sesongen, men det hadde jo også sammenheng med at laget ble bedre. Da vi fikk orden på den defensive organiseringen og – ikke minst – lærte hverandre å kjenne, spilte vi veldig mange gode kamper.

Bare Strømsgodset tok flere poeng enn Start i sesongens 10 siste kamper.

— Jeg tror vi holder høstnivået ennå. Vi må bare prøve å bygge videre på det som var bra da, spesielt det defensive var solid, sier Opdal.

Norlings generalprøvetropp

Brann trente fredag ettermiddag på Nymark. Rikard Norling tar med seg følgende 18-mannstropp til Kristiansand:

Øystein Øvretveit, Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Erlend Hanstveit, Daniel Mojsov, Vadim Demidov, Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen, Jakob Orlov, Ibrahima Dramé, Stéphane Bajdi, Kristoffer Larsen, Andreas Vindheim, Erik Huseklepp, Kasper Skaanes, Erdin Demir, Kristoffer Barmen og Jonas Grønner.

— Det begynner virkelig å nærme seg seriestart og vi kommer til å matche deretter, sier Norling.

Han legger ikke skjul på at han nå gleder seg til å komme i gang med seriespillet.

— Uansett hvordan ting har sett ut, vil man komme i gang med serien, for det er da svarene kommer, sier Norling.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk