Mikkel Hansen ut mot netthetserne: – Ikke mange tør ansikt-til-ansikt

Mikkel Hansen (33) og flere andre i den danske VM-troppen går ut mot netthets før søndagens VM-finale mot Sverige.

DANSK HELT: Mikkel Hansen i semifinalen mot Spania.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Danskenes mitraljøse av en skytter opplevde mange lite hyggelige meldinger på nettet etter kvartfinalen mot Egypt, der han fikk rødt kort.

Så slo han tilbake med 12 mål i semifinalen mot Spania.

– Du vet, som sportsutøver, er mange noen gang helt, andre ganger skurk, sier Mikkel Hansen til dansk TV 2.

– Vi er i en verden og et samfunn i dag, der det er blitt så lett å kritisere folk. Det er ikke så mange som tør ansikt-til-ansikt, men online er det lett å spille klok. Diverse mennesker hjemme i stuene der aldri noen sinne har vært i en situasjoner som det der. Det vil alltid være lett å sitte og peke finger, fortsetter Paris Saint-Germain-spilleren.

Les også

Solberg ledet Sverige til første VM-finale på 20 år: – Helt sinnssykt

Han får støtte av landslagstrener Nikolaj Jacobsen:

– Når man setter seg ned og begynner å taste noe på tastaturet, så synes jeg man skal overveie om det er noe man ønsker at skal bli skrevet om en selv, før man skriver det. Akkurat nå er det faktisk helt grotesk hva folk kan finne på å skrive til meg i et sluttspill, sier Nikolaj Jacobsen på den danske pressekonferansen.

En annen av de danskene stjernene som har tatt til orde mot netthetsen, er forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard.

– Det blir dessverre mer og mer utbredt, og det gjelder ikke bare for oss. Men vi kan godt se både på landslaget og klubblaget at det inne på våre fansider også er folk som skriver ting som ikke er så pene - og som ikke bare handler om det taktiske og prestasjonsmessige.

– Det kommer noen rimelig stygge kommentarer innimellom. Det er trist at det går den veien der vi nærmest skal venne oss til at det er sånn det er, sier Møllgaard.

Les også

Bjørnsen svarer på VM-slakt: – Langt under forventning

Han poengterer at dette ikke gjelder bare landslagsstjerner, men er et generelt samfunnsproblem.

Ole Gunnar Solskjær tok opp det samme problemet på sin pressekonferanse fredag etter rasehets mot Anthony Martial og Axel Tuanzebe etter tapet for Sheffield United.

Søndagens VM-finale mellom Danmark og Sverige starter kl. 17.30. Blant danskene er det VM-debutanten Mathias Gidsel som får mest oppmerksomhet før finalen. Han har imponert stort som høyre back og er den danske spiller som har notert seg for flest målgivende - og nest flest scoringer etter Mikkel Hansen.

Les også

Forsvarssjefen satt hjemme i VM: – Helt forferdelig

Danmark er regjerende verdensmester - og er blant mange favoritter mot Glenn Solbergs Sverige.

– Man kan forstå at Sverige vil at vi skal være favoritter. De har kriget skikkelig bra med det spillermaterialet de har. Sverige har noen riktig gode spillere. Vi skal være ydmyke, det med favorittrollen skal nok andre snakke om, sier Lasse Svan, ifølge Expressen.

Landslagstrener Nikolaj Jacobsen er enig:

– Hvem er favoritter? Det vet ikke jeg.

PS: Norge røk ut i kvartfinalen mot Spania.

Publisert: