UFC-Hermansson med knallsterk seier i Las Vegas

MMA-stjernen Jack Hermansson (32) kom sent i gang, men avsluttet overlegent mot Edmen Shahbazyan (23). Han vant klart på poeng få dager etter at han var coronasyk. Dermed befester han sin posisjon i toppen av UFC.

VANT I NATT: Jack Hermansson avbildet på trening i Lambertseter Bryteklubb sammen med Marthin Hamlet (t.v.) i mars.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mellomvektoppgjøret endte til slutt med klar poengseier til Hermansson, og alle de tre dommerne hadde 29–27 i favør den norsksvenske fighteren.

– Jeg klarte ikke å finne timingen i starten. Jeg følte meg som en nybegynner stående der i åpningen. Jeg klarte å grave dypt, og bruke mine ferdigheter til min fordel, oppsummerte Hermansson da han ble intevjuet etter kampen i Las Vegas.

Han svarer følgende på hvem han ønsker å møte nå.

– Robert Whittaker. Hvis han ikke vil sitte og vente på tittelen, så er jeg klar. Jeg kan også møte vinneren av Till/Brunson eller Cannonier/Costa, sa Hermansson.

32-åringen hadde en svært krevende oppkjøring, og var altså coronasyk for bare et par uker siden. Mannen som er rangert som nummer åtte i UFC valgte likevel å stille til kamp mot Shahbazyan, og oppgjøret ble flyttet én uke.

Les også

MMA-Hermanson corona-smittet – går kamp likevel

Det startet riktignok tungt. Shahbazyan kom klart best i gang, og tok kommandoen fra start. Hele runden foregikk stående, og Shahbazyan traff med flere gode slagkombinasjoner og stadig en solid jab.

Hermansson forsøkte med et par nedtakninger, men uten å lykkes. Dermed tapte han første runde klart, og

Tidlig i andre runde fikk Hermansson tatt Shahbazyan tidlig ned, og fra topp hadde han kampen i sitt spor. Men motstanderen kom seg opp igjen, og Hermansson ble nesten fanget i en giljotin før han igjen var på topp på bakken.

Mot slutten var det Hermansson som lå underst, men Hermansson gjorde nok til å sikre seg den runden – uten at han kunne være sikker på det.

Les også

Hamlets nye motstander klar – møter realityprofil

I den tredje og siste runden fikk Hermansson en tidlig nedtakning igjen, og en tydelig sliten Shahbazyan fikk virkelig kjørt seg med Oslo-fighteren over seg. Hermansson traff med slag og albuer, og Shahbazyan slet med kutt ved begge øynene.

Hermansson var fullstendig overlegen i den siste runden, og avsluttet med en slagserie. Dommerne mente han var så overlegen at det ble 10–8 til Hermansson, og dermed endte han opp med 29–27 totalt fra alle de tre dommerne.

Det var Shahbazyan andre tap i proffkarrieren. Hermansson står nå med 21 seirer på 27 kamper som proff, og i UFC har han nå ni seirer og fire tap.

Publisert: