Soucek spolerte nyttårsfesten for Everton

(Everton – West Ham 0–1) Med årets første Premier League-mål senket formspiller Tomas Soucek Everton. Carlo Ancelottis menn kastet bort muligheten til å klatre helt opp i ryggen på byrival og ligaleder, Liverpool.

VINGESPENN: Tomas Soucek flyr høyt om dagen. Tsjekkeren satte sitt femte for sesongen mot Everton. Foto: PETER BYRNE / POOL

 • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert

Det kunne virke som om Everton og West Ham hadde brukt opp alt fyrverkeriet nyttårsaften, for det skulle ta en halvtime før den første brukbare sjansen kom. Et kraftfullt forsøk fra Aaron Cresswell gikk uansett til side for mål, og man måtte vente enda en stund på kampens første skudd på mål.

David Moyes var Everton-manager i elleve år, men ble likevel bedt om å bekrefte egen identitet på vei inn på Goodison Park. En trøblete inngang til kampen fortsatte da Lukasz Fabianski måtte gi seg under oppvarmingen med en skade. Inn kom Darren Randolph, som sto for kveldens første redning da han slo Bernards skudd til corner ett minutt før pause.

Les også

Guardiola: Fem City-spillere corona-smittet

Det var vått krutt også etter sidebytte. West Ham er Evertons favorittmotstander i Premier League. London-klubben er laget blåtrøyene har slått flest ganger (26) og scoret flest mål mot (86), men denne gangen uteble magien.

I stedet var det gjestene som straffet Everton fem minutter før full tid. Tomás Soucek har spilt samtlige minutter i Premier League denne sesongen, og vært instrumental for West Ham. Med sitt femte mål for sesongen sikret han tre poeng. Et skudd fra Cresswell fikk en styring via Yerry Mina og der dukket tsjekkeren opp.

– Det er en stor seier for oss. En fin start på året. Dette var viktig, og forhåpentligvis kan vi fortsette i samme spor, sier han til BBC etter kampen, før han skiftet fokus.

For det er ikke normalt for Soucek å måtte spille fotball gjennom julen, slik tradisjonen er i England.

– Det er vanskelig for meg. Vanligvis har jeg tre uker fri og spiser masse potetsalat i Tsjekkia, ler West Ham-spilleren.

Everton kunne klatre opp ett poeng bak Liverpool, men klarte ikke å utnytte den muligheten. West Ham er nummer ti på tabellen etter fredagens seier. Neste gang huskes nok Moyes, som tok sin første seier på Goodison Park siden han forlot klubben i 2013.

Flere Premier League-spillere har blitt smittet av corona den siste tiden. Før kampen bekreftet David Moyes at Ryan Fredericks, som ikke var i troppen, er én av dem. Premier League har slått tilbake mot rapporter som hevder at ligaen vurderer en spillepause for å få bukt med viruset, og uttalt at de fremdeles har tiltro til egne smittevernprotokoller.

Publisert
 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Everton FC
 4. West Ham United FC
 5. Engelsk fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Premier League

SVUTMP
1Manchester City26195252163662
2Manchester United25147453322149
3Leicester City25154644271749
4West Ham United2613674031945
5Chelsea25127641251643
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk
BT anbefaler

Ruben skal snart ta en av de mest ekstreme nedkjøringene en skiløper kan ta. Så faller han.

Ruben Kvalsøren går alene bortover eggen i Hurrungane, klar for en av de mest ekstreme nedkjøringene en skiløper kan få.

Mest lest akkurat nå

 1. Dette mener ekspertene skal til for at vi kan leve som før

 2. Denne skjulte beskjeden ble funnet i «Skrik». Trolig har Munch selv skrevet den.

 3. Hektisk natt for politiet: Slåsskamp, vold og festbråk

 4. Gymtimene i skolen endres. Nå slår elever og lærere alarm.

 5. Det er ett år siden korona kom til Bergen. Sjekk siste tall for din bydel her.

 6. 14 nye smittede i Bergen