Knutsen om Kotengs RBK-utspill: – Det har jeg ikke brydd meg om

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng la ikke skjul på at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen står på ønskelista – uten at sistnevnte bryr seg nevneverdig om det.

IKKE PÅ FLYTTEFOT: Kjetil Knutsen er kanskje på utgående kontrakt, men sier han ikke bruker mange kaloriene på RBKs angivelige ønske om å ansette ham.
 • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert

– Det er en veldig god dialog med klubben og jeg har hundre prosent fokus. Ingenting annet tar bort fokuset for min del, sier Kjetil Knutsen etter 1–0-seieren over Zalgiris på VG+ torsdag kveld – som ga klubbens første gruppespill i Europa.

Åge Hareide er ferdig som Rosenborg-trener etter inneværende sesong, og trøndernes mektige styreleder har flere ganger uttalt at Knutsen står på deres liste over potensielle arvtagere.

Etter 5–0-seieren over Odd søndag kveld, sa Koteng på Fotballrunden at lista er blitt kortere – og at Knutsen fortsatt er interessant.

– Det har jeg ikke brydd meg om. Du blir litt for sentral i en prat jeg føler det ikke er riktig at jeg er en del av, for jeg har ikke snakket med noen. For meg er det viktig å være i nuet og levere hver dag i denne klubben, sier Knutsen i dette intervjuet på VG+ Sport:

Han trekker frem at familiesituasjonen er blant de avgjørende faktorene for hvor han eventuelt reiser videre.

Bergsenerens kontrakt med Bodø/Glimt går ut kommende sommer og med merittlisten på Aspmyra, har han vært koblet til flere klubber av større format.

Nå er Bodø/Glimt klare for gruppespill i Europa for aller første gang i klubbens historie. Rosenborg røk på sin side ut med 1–5 sammenlagt mot Rennes, og bommet på siste hinder i tredje kvalifisering på rad.

Likevel har trønderne gjennomført en liten overhaling av spillertroppen, med fortrinnsvis unge, norske og talentfulle spillere inn i sommer.

– Jeg tror Knutsen er nærmere Rosenborg enn noen gang. Jeg tror de er desperat etter å få Kjetil Knutsen, sier Eliteserien-ekspert Joacim Jonsson på VG+ Sport i forbindelse med torsdagens sending.

Hareide er kanskje på utgående i Rosenborg, men har ingen planer om å gi ved dørene av den grunn:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Kjetil Knutsen
 3. Ivar Koteng
 4. Fotball
BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Savnet kvinne trolig funnet omkommet

 2. Etter denne pressekonferansen begynte en mann i Bergen å slette filer

 3. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 4. Ukjente Nikolai Astrup-bilder i Bergen: – Dette er et mysterium

 5. Bak denne knuste døren skal han ha angrepet et eldre par

 6. «Kunne fått en italiener til å gråte»