Brann får ikke erstatte Badji

Spillerjakten er satt på vent på ubestemt tid, forteller Branns sportssjef.

MILLIONSALG: Salget av Stephane Badji ga Brann nærmere 6,5 millioner kroner, men klubben kommer ikke til å hente en erstatter med det første.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

LA MANGA: Stephane Badji er solgt til Istanbul Basaksehir for nærmere 6,5 millioner kroner. De pengene ser ikke avdeling sport på Brann Stadion snurten av. Branns økonomiske situasjon er helsvart, og klubbens midlertidige sportssjef Rune Soltvedt har fått beskjed om at han ikke kan hente noen form for erstatter for Badji.

Stopp: Rune Soltvedt inspiserte i går Branns 23 mann store spillertropp i blesten på La Manga. Troppen utvides ikke nå, det har ikke Brann råd til.

Det betyr at spillere Brann har sirklet rundt, som Start-duoen Bismarck Acosta og Alejandro Castro, ikke blir Brann-spillere med det første. Dette til tross for at Start tirsdag annonserte at de også befinner seg i en prekær økonomisk situasjon og aktivt må forsøke å selge spillere.— Nå er det veldig lite rom for å erstatte Badji. Vi er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Vi har 23 spillere nå, det er nok til å spille i 1. divisjon og alle spillerne har kontrakter. Så der står vi, sier Soltvedt.

Les også

- Brann interessert i ny Start-spiller

Les også

Kommentar: Det er midtbanemuskler Brann mangler

Les også

Bye, bye, Badji

— Både ja og nei

Også Rikard Norling bekrefter at han er orientert om at han ikke kan hente spillere.

- Hva tenker du om det?

— Da er det det som gjelder og så forholder vi oss til det.

- Er du fornøyd med den troppen eller er det noe du gjerne skulle justert?

— Vi er ute etter å gjøre oss selv så sterke som mulig og må ligge i forkant i forhold til dette, i fall en mulighet skulle åpne seg. Da må vi ha våre prioriteringer klar. Da må vi også ha sett på potensielle alternativer?

- Var du forberedt på dette etter salget av Badji?

— Både ja og nei. At den økonomiske situasjonen var anstrengt, visste jeg jo om. Og så er det ikke min oppgave å prate om økonomi, jeg skal gjøre så bra sportslige resultater som mulig og utvikle spillerne. Det er min jobb.

Budsjett i balanse

Brann og Rune Soltvedt beveger seg fortsatt i markedet, i tilfelle statusen skulle endre seg. Én mulig vei ut av knipen, er selvsagt spillersalg. Nylig valgte Brann å takke nei til et millionbud fra nederlandske Twente på Emil Hansson - uten i det hele tatt å ønske å forhandle med hollenderne.

- Betyr det at hvis den økonomiske situasjonen ikke endrer seg til det bedre, så har dere ikke anledning til å hente noen, Soltvedt?

— Ja. Det ene er at hvis det går noen ut, da kan det åpne seg. Vi er nødt til å ha et så sterkt lag at vi kan rykke opp. Så spørs det hvem som går ut og hva du må erstatte. Men før den tid er det vanskelig. Da handler det bare om å jobbe med dem vi har, svarer han.

Brann arbeider på spreng for å legge frem et budsjett til klubbens årsmøte 4. mars. Budsjettet bør helst gå i balanse. Det er trolig hovedårsaken til at Soltvedts aktiviteter i spillermarkedet for tiden begrenser seg til å se, men ikke røre.

- Det så ut som at dere kom til å erstatte Badji. Hva har skjedd?

— Vi som jobber med dette, ønsker jo hele tiden å forsterke. Vi gjør våre faglige vurderinger og kravet er stort om at vi skal rykke opp, så vi ønsket det. Samtidig må vi ha forståelse for, og forholde oss til, at den ene dagen selger vi Badji, den neste dagen må vi spare de pengene - eller bruke pengene andre steder.

Rikard Norling svarer slik på om 23-mannstroppen han nå disponerer, er god nok til å rykke opp:

— Vi har 23 spillere hvorav mange har spilt i eliteserien. Da er det opp til meg å sørge for at de er god nok.

- Så de er gode nok til å rykke opp?

— Ja.

Branns stall:

Keepere: Piotr Leciejewski, Øystein Øvretveit, Alex Horwath

Forsvarsspillere: Andreas Vindheim, Fredrik Heggland, Fredrik Pallesen Knudsen, Jonas Grønner, Erlend Hanstveit, Erdin Demir, Azar Karadas

Midtbanespillere: Fredrik Haugen, Amin Askar, Kasper Skaanes, Kristoffer Larsen, Emil Hansson, Vadim Demidov, Eirik Birkelund, Kristoffer Barmen.

Angripere: Marcus Pedersen, Erik Huseklepp, Håkon Lorentzen, Ibrahima Dramé, Jakob Orlov

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk