«I Norge tar vi ikke vare på hverandre. Alt handler om å se perfekt ut og ha det beste huset.»

Ronny Deila snakker om Norge for å forklare hvorfor stjernespissen sliter.

Publisert Publisert

Ronny Deila bruker Norge som eksempel på hvorfor spissen John Guidetti sliter med å finne nettmaskene. Foto: REUTERS/Russell Cheyne

  • Sjur Magnus Bergstrøm
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Etter en tøff start på sesongen har Celtic og Ronny Deila endelig funnet storformen. Kritikken i pressen har gått over til hyllest og flere av spillerne har rost nordmannens lederstil.

Men mens Deila og Celtic flyter på en medgangsbølge, har det gått dårligere for den svenske spissen John Guidetti. Etter å ha startet utlånet fra Manchester City i fyr og flamme, har han slitt med å finne nettmaskene de siste månedene. Deila tror han vet årsaken til formsvikten.

— Det verste i livet er når det går bra for deg, for da bruker man energi på andre ting og du er ikke klar over hvorfor du er dyktig, sier Deila til CQN Magazine.

Celtic-manageren mener at man blir individualister i medgang. Han utdyper med å bruke rikdommen i Norge som eksempel.

— Nordmenn tenker på selvrealisering, ikke på å ta vare på hverandre. Det handler om at «jeg skal se perfekt ut og ha det beste huset og den beste jobben». Det er når det går dårlig at alle går sammen og gjør de enkle tingene. Slik er det i fotballklubber også. Når det ikke går som det skal, så må man stå sammen, sier Deila.

Les også

Deila om den tøffe tiden: Lå våken om nettene

Tenke over valgene

Da målene rant inn for Guidetti i starten av Celtic-oppholdet, ble han behandlet som den store stjernen. Deila tror det kan ha ført til manglende fokus hos svensken og derfor har han bedt 22-åringen om å spørre seg et enkelt spørsmål når han tar avgjørelser: Blir du en bedre spiller av dette?

SLITT: John Guidetti har måttet gått tilbake til det som gjorde han god.

— Hvis svaret er nei, må du slutte å gjøre det og begynne med det som gjorde deg bedre, sier Deila.Han mener Guidetti nå har funnet riktig fokus.

Les også

Deilas festvideo havnet hos skotsk presse: - Dette gjør ham bare mer populær

Slet med å sove om nettene

Deila vet hva han snakker om. Han hadde en tøff start på Celtic-oppholdet, og har fortalt at han slet med å sove om nettene i starten.

På pressekonferansen etter seieren over rivalen Rangers nylig, der Aftenposten var til stede, fortalte han om fremgangen.

— Det har vært utrolig lærerikt, utfordrende, gøy. Det har vært gøy, og tøft, samtidig. Men det som er viktig er at jeg trives veldig godt, og kan se meg selv lenge i dette gamet selv om det er et tøft liv. Det er en lek å være trener i Norge i forhold til dette her, sa Deila.

— Det har vært høye forventninger utenfra, men også innenfra. Det aller beste som finnes i fotballen er stemningen etter en slik kamp, når du kan ta en øl og nyte stemningen, sa han videre.

Celtic topper ligaen og har sjansen til å vinne tre turneringer. Klokken 20.45 onsdag kveld kan oppturen fortsette når de møter Patrick Thistle på bortebane. Hjemmelaget ligger på niendeplass, 26 poeng bak Celtic.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Deila: - Det aller beste som finnes er stemningen etter en slik kamp

  2. Deila: - Dette er større enn Mjøndalen-Godset, jeg må innrømme det

  3. Deila før hatoppgjøret: - I Strømsgodset hadde vi et derbyoppgjør med en annen klubb. Jeg kan ikke si navnet deres engang.

  1. Internasjonal fotball
  2. Celtic FC
  3. Ronny Deila