Horneland: Varsler møte med Akintola etter «albue-hendelsen»

RBK-trener Eirik Horneland har sett «Akintola-hendelsen» på nytt. Nå er han tydelig på at det blir en prat med kantspilleren.

Publisert Publisert

Her skjer det: David Akinota har gitt Sam Adekugbe en albue etter en duell. Situasjon endte i frispark, men i etterkant har dommeren vært tydelig på at ville gitt rødt kort om han hadde sett det. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

- Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg, sier Horneland til RBK.no.

Rett etter 1–1-kampen, hvor Akintola havnet i søkelyset etter å ha sendt en albue i Vålerenga-back Sam Adekugbe, ønsket ikke RBK-treneren å være for bastant.

Dommer Rohit Saggi dømte da også frispark imot Akintola. I etterkant har dommeren imidlertid uttalt at albuetaklingen ville gitt et direkte rødt kort - om han hadde sett hva som skjedde.

Og mandag er saken diskutert hos Norges Fotballforbund:

– Vi har en oppfølging på alle hendelser i serien hver mandag. Av de sakene som nok kommer til å bli diskutert, er hendelsen med Akintola. Generelt kan jeg si at der dommeren har vurdert og dømt, er terskelen høy for å overprøve avgjørelsen i etterkant, sier Nils Fisketjønn, som er direktør i NFFs konkurranseavdeling.

I søkelyset: David Akintola, med RBK-trener Eirik Horneland passerende bak seg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Les også

RBK-spilleren bedyrer sin uskyld etter stygg albue - frykter ikke karantene

Les også

NFF skal diskutere Rosenborg-spillerens albuetakling

– Setter fair play høyt

Overfor RBKs hjemmesider forklarer nå Horneland at han kommer til å ta en prat med Akintola.

- I Rosenborg må vi evne å ha stor modenhet i tette og intense oppgjør, slik at vi holder oss innenfor regelverket og representerer klubben på en ordentlig måte. Vi setter fair play høyt, og ønsker ikke å bli assosiert med situasjoner som den i går, sier han.

Treneren har fått med seg at NFF gransker hendelsen:

- Nå avventer vi NFF sin vurdering av situasjonen, og vil deretter håndtere dette på en måte som ivaretar klubbens profil med tanke på fair play, sier Horneland.

Publisert