Norling om tiden etter Brann: - Enten gir du tapt, eller så gjør du tvert om

Rikard Norling er presentert som ny trener i AIK.

Rikard Norling har fått ny jobb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Svenske AIK bekreftet fredag morgen at Andreas Alm er ferdig som trener. På en pressekonferanse klokken 11 ble Rikard Norling presentert som AIKs nye sjef.

— Jeg er naturligvis veldig glad nå, sier en smilende Norling på pressekonferansen.

— Som dere vet har jeg en sterk pasjon for denne klubben. Jeg er glad for å sitte her og å se dere igjen, sier han og titter på journalistene i rommet.

— Jeg gleder meg til å være tilbake i Allsvenskan og sette tennene i en så fin tropp.

- Mye ute på reise

Han fikk et spørsmål om tiden etter Brann.

— Enten gir du tapt i slike situasjoner, eller så gjør du tvert om. Det innebærer at du må jobbe hardt for din egen utvikling. Jeg har vært mye ute og reist og møtt mennesker som har utviklet meg. Jeg har vært effektiv i den prosessen, sier Norling.

— Jeg er blitt eldre, både i mitt lederskap og som menneske, positivt sett, sier han.

Gigantisk nedtur i Brann

Norling ble ansatt som Brann-trener i desember 2013, men fikk sparken i mai 2015 etter en begredelig start i Obos-ligaen. Det var knyttet store forventninger til Norling i Bergen etter seriegullet han vant med Malmö, men første sesongen i Brann endte med nedrykk.

Norling kastes rett ut i det som AIK-trener. Mandag er det Stockholm-derby mot Djurgården foran 40.000 tilskuere i Friends Arena.

44-åringen har to perioder bak seg i AIK fra før. Fra 1996 til 2001 trente han AIKs ungdomslag og var også assistenttrener. Mellom 2005 og 2008 var han hovedtrener i AIK.

Norling har også trent Väsby, GIF Sundsvall, Assyriska og Malmö.

- Gjort mye bra for AIK

På hjemmesiden sin skriver AIK:

"AIK Fotboll har besluttet at Andreas Alm omgående forlater rollen sin som hovedtrener for AIK. Alm har i løpet av sine år gjort mye som har vært bra for AIK. Han har etablert AIK som et stabilt topplag i Allsvenskan, men vår felles reise slutter i dag".

Beslutningen om å sparke Alm ble tatt torsdag.

Etter åtte seriekamper står AIK med tre seirer, tre uavgjorte og to tap. Det er seks poeng opp til serieleder Norrköping.

Publisert: