«Når Demir endelig er der vi vil ha ham, så selges han»

Er det ikke typisk, skriver Doddo i dagens Brann-blogg.

ENGASJERT: Doddo blogger om Brann. Foto: Vegar Valde

  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Er det ikke typisk? Når Erdin Demir endelig spiller en kamp der han både imponerer og brilijerer, så selges han.

Når vi endelig tenker: Nå er Demir der vi vil ha ham, nå er han den spilleren vi drømte at han skulle være da han signerte for Brann i desember 2011. Han spilte riktignok en veldig god treningskamp i februar 2012 da Brann herjet mot Lillestrøm og vant hele 5-1 (those were the days, my friend), men etter det varierte prestasjonene hans som regel mellom det ordinære og det svake. Det spennende backspillet vi ble begeistret av i den nevnte Lillestrøm-kampen, så vi kun sporadisk.

Det var defensivt han først og fremst slet. Ofte ute av posisjon, ofte lett å lure, og — som mange andre på dette Brann-laget - med horrible personlige feil.

Husker du 16. mai-kampen mot Bodø/Glimt i fjor? På et hjelpeløst dribleforsøk mistet han ballen til målsnik Trond Olsen. Olsen lot seg ikke be to ganger, og satte ballen bak Branns keeper Ådne Nissestad.

Les også

Erdin Demir til belgisk klubb

Etter det slet Demir med å komme med på laget. Rikard Norling foretrakk nesten hvem som helst foran svensken. Først og fremst ble høyrebeinte, trege og det tikkende røde kortet Daniel Mosjov foretrukket. Det må Demir ha sett på som et stort nederlag.

Men den sympatiske svensken kjempet seg tilbake i varmen, i den grad spill i 1. divisjon kan kalles for varme. I år han vært et klart førstevalg, spilt bedre og bedre, og er nå altså solgt til den belgiske klubben Waasland Beveren.

Erdin Demir (til høyre) er klar for belgisk klubb. Foto: Nima Modyr

Hvis vi kun snakker om økonomi, har nok en Brann-investering gått med tap. Brann har god tradisjon i å skusle vekk millioner av kroner, som regel Hardballs millioner. Vi husker alle hva Brann satt igjen med etter at ekstremt kostbare spillere som Martin Andresen, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Diego Guastavino forsvant fra Brann, nettopp ja, null. Hva de får denne gangen, vet jeg ikke, men de fleste av de millionene de ga, et sted mellom to og tre millioner, må anses for tapt.

Hvis Brann mottar en halv million, skal de være fornøyde. Det var tross alt kun noen måneder igjen av Demirs Brann-kontrakt.

Les også

Brann får bare litt av pengen hvis Haugen selges

Med tanke på at Brann ikke har andre enn den aldrende og ofte skadete Erlend Hanstveit på venstre backplass, virker det direkte ufornuftig å selge Demir nå. Men som min tidligere USA-bosatte venn alltid sier: "Beggars can´t be choosers". Brann har ikke annet valg enn å la Demir gå. De økonomiske realitetene kan de ikke lenger løpe i fra.

Så hva gjør Brann og Rune Soltvedt nå? Demir må på et eller annet vis erstattes.

Keepere, midtstoppere og angrepsspillere har Brann mer enn nok av. Backer og midtbanespillere er det derimot alvorlig manko på.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Branns spisstalent vender hjem

  2. Orlov kan forsvinne fra Brann: - Kan være best med en ny utfordring

  3. Fem Brann-spillere på vårens lokale lag

BT anbefaler

Politiet har fått flere tips etter dødsulykken

Flere trafikanter, som så den omkomne mannen gå langs veien, har kontaktet politiet.

LES SAKEN