Brann-sjefen mener tenningen manglet alt før kampen

Rikard Norling sier han følte at Brann-laget ikke var «på» før avspark. Han maktet ikke å gjøre noe med det.

Rikard Norling var en slagen mann etter kampen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Ulsteinvik (BT): — Vi kom ikke inn i kampen i det hele tatt. Verken taktisk eller duellmessig. Av en eller annen grunn, var vi ikke «på», fra oppvarmingen til kampen var over, sier Rikard Norling etter at Brann gikk på en kjempesmell på Sunnmøre, og tapte med hele 0-3. - Dere var ikke på under oppvarmingen?

— Nei... Vi kom ikke i gang. Det synes jeg var synlig i duellspillet og det taktiske. Jeg fikk ikke spillerne i gang, og det må jeg se på kjapt.

- Forsøkte du å gjøre noe med det, før dere gikk ut av garderoben til avspark?

— Altså... Hva jeg gjorde, var ikke tilstrekkelig i dag.

Når Norling spørres om hva som var taktikken fra start, svarer han først lite konkret.

— Vi skulle jobbe videre i en modell vi har spilt i det siste, sier Norling.

- Var det meningen å være tålmodige, og vente ut Hødd?

— Nja, nei. Det er den passiviteten jeg snakker om. Jeg må ta på meg den.

Les også

Pinlig, Norling

Hagestoler

Hødds nye stadion — en medvindslangpasning fra det gamle, der Brann røk ut av cupen på pinlig vis i 2012 - var nesten fylt opp. Arrangøren hadde satt ut hvite hagestoler på en slags VIP-tribune. Supportergjengen Blåsarane sang med en kraft som viste at dette var en stor anledning for hjemmelaget. På mange måter var kampen Branns første ordentlige smak på livet i 1. divisjon.

Og hvis noen er i tvil: 1. divisjon kan smake stramt.

Med fjell som kulisser bak det ene målet, en nydelig solnedgang i havet bak det andre, fikk Brann teste hvordan det er å være et lag de andre har ekstra lyst å slå. For der Fredrikstad selv er en storklubb, og Strømmen kanskje for dårlige til å spille fotball, var Hødd på bortebane en ekkel kamp å spille.

Erik Huseklepps nådeløse dom, over seg selv og lagkameratene, er som følger:

— Vi var ikke mentalt klare. Trykket ikke til i duellene, var ikke helt til stede. Vi må erkjenne at vi ikke klarte å gire oss nok opp.

Hødds siste målscorer, Fredrik Aursnes, oppsummerer kampen på enkelt vis.

— Vi hadde full kontroll, sier Aursnes.

Slik gikk det galt

Første gang det gikk galt, var etter 33 minutter. Branns høyreback, Amin Nouri, lot Eirik Ulland Andersen løpe uforstyrret inn i feltet. Hødd-spilleren fikk ballen, og vridde den rundt keeper og i mål til 1-0. Rikard Norlings grep før annen omgang, var å sette inn Kristoffer Barmen. Ikke sentralt i banen, der han inntil nylig har spilt, men ut mot siden. Barmen fikk raskt sjansen til å rettferdiggjøre byttet. Fredrik Haugen brente av et skudd, keeper ga retur. Den havnet i beina til Barmen.

Han var upresset, målet nesten tomt. Likevel skjøt han utenfor.

I neste angrep scoret Hødd. 2-0. Det ble verre da Aursnes skrudde inn 3-0 midt i annen omgang. Brann-kvelden var blitt svært pinlig.

Fotball-Bergen får glede seg over Åsane, enn så lenge. De har fem poeng ned til storebror.

Publisert: