Frykter Brann-talent forsvinner

Eks-spiller fråder over Emil Hanssons manglende spilletid.

Rikard Norlings behandling av Emil Hansson har skapt debatt.
  • Mads Bøyum
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Rikard Norlings behandling av Emil Hansson har skapt debatt. Da Brann-treneren valgte å sette inn Erlend Hanstveit (34) foran Hansson (16) med ti minutter igjen å spille hjemme mot Strømmen, lød «Emil Hansson» taktfast fra tribunene. I etterkant har Hanssons agent Stig Lillejord kritisert Norling for ikke å benytte spilleren han selv er agent for.

Det ønsker ikke G17-trener Erland Johnsen å gjøre. Men han ser faresignalene.

— Jeg er veldig fornøyd med det Emil har gjort på landslaget, det må jeg få understreke. Jeg kommer ikke til å legge meg opp i andre treneres laguttak - det har med kollegialitet å gjøre. Til Norlings forsvar må jeg si at jeg forstår at disse tre poengene var viktige for Brann og at han var opptatt av å redde seieren da han gjorde sine innbytter.

Erland Johnsen håper Emil Hansson får mer spilletid for Branns førstelag.

— Emil må være litt tålmodig, det er tross alt snakk om to seriekamper. Samtidig er ikke 3.-divisjon en god nok kamparena på litt sikt. Det er, om ikke krise, så en små-krise om han blir værende i den divisjonen for lenge, sier Johnsen.

- Hull i hodet!

I etterkant av Strømmen-kampen valgte den tidligere Brann-spilleren Kjell Rune Pedersen selv å ta kontakt med BT for å komme til orde i debatten. Han er i harnisk:

— Jeg lot meg frustrere. Hvis man ikke kan benytte seg av et av landets største talenter når Brann leder 2-0 hjemme mot Strømmen, når skal man da gjøre det? Det er jo hull i hodet.

Pedersen har bitt seg merke i at Hanssons kontrakt utløper etter neste sesong.

Hull i hodet: Kjell Rune Pedersen tok selv kontakt med BT for å komme med kritikk av trener Rikard Norlings disposisjoner.- Det er hull i hodet at Emil Hansson ikke får prøve seg, mener han.

— Han forsvinner! Det er klart han gjør det. 1.-divisjon er et elendig nivå, ikke kom og fortell meg at man ikke kan slippe til et av landets største talenter i ti minutter i en slik kamp. Slik det er nå kaster Brann bort verdifull tid, som Hansson burde brukt til å utvikle seg og ruste seg for eventuelt eliteseriespill. Det er hull i hodet.Pedersen mener sportssjef Rune Soltvedt burde kommet med formaninger.

— Her trengs en sterk sportssjef, en med bein i nesen som kan si til trenerne at hvis slike situasjoner oppstår - at man leder med et par mål på hjemmebane - så må de unge talentene matches.

- Men har ikke Norling vært flink til det, da?

— Jo, egentlig. Men hvorfor skal han ikke fortsette når Brann er på dette nivået?

- Er det ikke noe ukledelig over en 16-åring som mener han bør spille mer for Brann?

— Jeg har ikke fått med meg at Hansson har sagt noe. Lillejord har uttalt seg, og det forstår jeg godt. Jeg er klar over at han tjener penger på å være agent, men i denne sammenheng har han rett.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

- Han vet hva som gjelder

Rikard Norling nekter å gjøre rede for hva han legger i at Hansson «ikke er klar for å spille», slik han uttalte i Ballspark-programmet på bt.no etter Strømmen-kampen.

— Jeg fører den dialogen med Emil. Han vet hva som gjelder hos meg.

Men Norling utdyper:

— Det er lett å glemme at han er 16 år, det er ingenting i seniorsammenheng. Det kan være lett å tenke på Martin Ødegaard, men hans standard er egentlig ulogisk. Vi har andre spillere, like gamle som Emil, som også begynner å banke på A-lagsdøren. Ser man en spiller som Gaute Vetti, for eksempel, er jeg overbevist om at man ville snakket om ham, også. Det ville vært gøy om det kom en gjeng Brann-supportere og kikket på ham, da ville de blitt utålmodige igjen.

- Er det frustrerende at Hansson selv er så tydelig utålmodig?

— På den ene siden tror jeg det er sunt. Han har en lidenskap for fotball som aldri kommer å stoppe, tror jeg. Han spiller nok når han er 35, er fotballtrener som 45-åring og når han er 75-80 følger han nok selv sine barnebarn, som hans bestefar Jan gjør i dag. Fotball er et kall for Emil.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Brann-treneren får agent-refs

  2. Dette bildet er godt nytt for Brann

  1. Fotball 1. div
  2. Emil Hansson
  3. SK Brann
BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN