Frykter Brann-talent forsvinner

Eks-spiller fråder over Emil Hanssons manglende spilletid.

Rikard Norlings behandling av Emil Hansson har skapt debatt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Rikard Norlings behandling av Emil Hansson har skapt debatt. Da Brann-treneren valgte å sette inn Erlend Hanstveit (34) foran Hansson (16) med ti minutter igjen å spille hjemme mot Strømmen, lød «Emil Hansson» taktfast fra tribunene. I etterkant har Hanssons agent Stig Lillejord kritisert Norling for ikke å benytte spilleren han selv er agent for.

Det ønsker ikke G17-trener Erland Johnsen å gjøre. Men han ser faresignalene.

— Jeg er veldig fornøyd med det Emil har gjort på landslaget, det må jeg få understreke. Jeg kommer ikke til å legge meg opp i andre treneres laguttak - det har med kollegialitet å gjøre. Til Norlings forsvar må jeg si at jeg forstår at disse tre poengene var viktige for Brann og at han var opptatt av å redde seieren da han gjorde sine innbytter.

Erland Johnsen håper Emil Hansson får mer spilletid for Branns førstelag.

— Emil må være litt tålmodig, det er tross alt snakk om to seriekamper. Samtidig er ikke 3.-divisjon en god nok kamparena på litt sikt. Det er, om ikke krise, så en små-krise om han blir værende i den divisjonen for lenge, sier Johnsen.

- Hull i hodet!

I etterkant av Strømmen-kampen valgte den tidligere Brann-spilleren Kjell Rune Pedersen selv å ta kontakt med BT for å komme til orde i debatten. Han er i harnisk:

— Jeg lot meg frustrere. Hvis man ikke kan benytte seg av et av landets største talenter når Brann leder 2-0 hjemme mot Strømmen, når skal man da gjøre det? Det er jo hull i hodet.

Pedersen har bitt seg merke i at Hanssons kontrakt utløper etter neste sesong.

Hull i hodet: Kjell Rune Pedersen tok selv kontakt med BT for å komme med kritikk av trener Rikard Norlings disposisjoner.- Det er hull i hodet at Emil Hansson ikke får prøve seg, mener han.

— Han forsvinner! Det er klart han gjør det. 1.-divisjon er et elendig nivå, ikke kom og fortell meg at man ikke kan slippe til et av landets største talenter i ti minutter i en slik kamp. Slik det er nå kaster Brann bort verdifull tid, som Hansson burde brukt til å utvikle seg og ruste seg for eventuelt eliteseriespill. Det er hull i hodet.Pedersen mener sportssjef Rune Soltvedt burde kommet med formaninger.

— Her trengs en sterk sportssjef, en med bein i nesen som kan si til trenerne at hvis slike situasjoner oppstår - at man leder med et par mål på hjemmebane - så må de unge talentene matches.

- Men har ikke Norling vært flink til det, da?

— Jo, egentlig. Men hvorfor skal han ikke fortsette når Brann er på dette nivået?

- Er det ikke noe ukledelig over en 16-åring som mener han bør spille mer for Brann?

— Jeg har ikke fått med meg at Hansson har sagt noe. Lillejord har uttalt seg, og det forstår jeg godt. Jeg er klar over at han tjener penger på å være agent, men i denne sammenheng har han rett.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

- Han vet hva som gjelder

Rikard Norling nekter å gjøre rede for hva han legger i at Hansson «ikke er klar for å spille», slik han uttalte i Ballspark-programmet på bt.no etter Strømmen-kampen.

— Jeg fører den dialogen med Emil. Han vet hva som gjelder hos meg.

Men Norling utdyper:

— Det er lett å glemme at han er 16 år, det er ingenting i seniorsammenheng. Det kan være lett å tenke på Martin Ødegaard, men hans standard er egentlig ulogisk. Vi har andre spillere, like gamle som Emil, som også begynner å banke på A-lagsdøren. Ser man en spiller som Gaute Vetti, for eksempel, er jeg overbevist om at man ville snakket om ham, også. Det ville vært gøy om det kom en gjeng Brann-supportere og kikket på ham, da ville de blitt utålmodige igjen.

- Er det frustrerende at Hansson selv er så tydelig utålmodig?

— På den ene siden tror jeg det er sunt. Han har en lidenskap for fotball som aldri kommer å stoppe, tror jeg. Han spiller nok når han er 35, er fotballtrener som 45-åring og når han er 75-80 følger han nok selv sine barnebarn, som hans bestefar Jan gjør i dag. Fotball er et kall for Emil.

Publisert: