Stadion-trollet skremte – igjen

KOMMENTAR: Forventninger lever Brann dårlig med, skriver Tore Strand.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mot Bærum dukket komplekset opp igjen, og med 2-2 mot ett av bunnlagene, er opprykksfesten utsatt. Nå er det tre muligheter igjen til å sikre det direkte opprykket.

Tore Strand, kommentator i BT.

En Sogndal-seier mot Kristiansund onsdag betyr Brann-opprykk. Det samme skjer om Brann slår Nest-Sotra søndag, og Brann kan også rykke opp uten seier hvis Kristiansund ikke gjør jobben hjemme mot Hønefoss. Siste sjanse er når Hødd kommer på Stadion-besøk. Basert på prestasjonen mot Bærum så bør det hele helst ikke utsettes til sesongens siste hjemmekamp.For når Brann har invitert til fest med hvit duk og mange rundt bordet, så har årets Brann-utgave sviktet. Da Nest-Sotra kom på Stadion-besøk kvelden før nasjonaldagen, ble det et skuffende 2-2-resultat. Så kom lederlaget Sogndal på Bergens-visitt. Brann ante muligheten til å kappe inn på forspranget tabellederen hadde, men det endte med total kollaps. 0-4 er sesongens verste Brann-resultat.

TUNG KVELD: Det ble bare 2-2 mot Bærum for Steffen Lie Skålevik og Kasper Skaanes mandag kveld.

I august så det ut som om Brann var på gang og skulle hente tre nye poeng hjemme mot Åsane. Det skjedde ikke, for en jevn kamp endte 2-2. Møtet med Bærum er siste oppgjør i rekken der det har vært ekstra viktig å vise at Stadion er blitt et fort. Et nervøst Brann-lag kom imidlertid aldri opp mot sitt beste, og det ble med ett poeng. Felles for oppgjørene er at det har vært over 10.000 til stede på Stadion i oppgjørene der Brann har slitt med å innfri forventningene. Det er nesten som om jeg må anbefale folk å holde seg hemme, skulle den siste kampen mot Hødd bli avgjørende!

Med 2-2 mot Bærum tangerte Brann sin egen rekord med femten seriekamper på rad uten tap. I det store bildet er det en bunnsolid prestasjon, men oppgjøret mot Bærum var helt i bunnsjiktet av det Brann har vist etter at Lars Arne Nilsen overtok som trener.

Det kladdet fra start av. Da vi alle ventet at Brann skulle stupe ut av startgropen for å sette laget i divisjonen som har sluppet inn klart mest mål – 61 – så ble det hele noe nølende. Det ble for mye balldytting på tvers, og Brann fant aldri tilbake til tempoet som har vært avgjørende for en solid høstfangst.

Les også

Haugen reddet uavgjort for Brann etter utrolig overtidsdrama

Les også

Scoret nøkkelmålet med øynene lukket

Les også

Skålevik må sende gamleklubben ned

På midtbanen fant de tre utvalgte ikke posisjonene, og det var ikke overraskende at Lars Arne Nilsen gjorde en rokering og lot Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen bytte roller. At de avsluttet kampen i posisjonene de startet, sier alt om en Brann-kamp der en hele tiden slet med å finne flyten.

Det var spillere som leverte langt under pari, og selv etter at Brann tok en tidlig ledelse, kom aldri roen og planen over spillet som har preget Brann i de siste kampene. Det var mange i rødt med høye skuldre. Slikt gir ikke god fotball.

Nok en gang var det et Azar Karadas-innhopp som bidro til det ene poenget. Da Bærum gikk opp til 2-1 i det 90. minutt, trodde de fleste at Brann-tapet var et faktum.

HELTEN: Fredrik Haugen har nettopp satt inn 2-2. Bærums Hugues Wembangomo (til venstre) og Jan Aubert må skuffet se på Azar Karadas og Steffen Lie Skålevik kommer jublende til.

Men Amin Nouri fant Azar Karadas med en høy ball, og nedfallsfrukten tok Fredrik Haugen godt vare på da han banket ballen i nettaket.

  • Den ene dårlige Brann-nyheten er at Karadas fikk sitt tredje gule kort i overtiden, og må dermed stå over Sotra-oppgjøret mot Nest.
  • Den andre dårlige nyheten var at det rullet bilder over TV-skjermen fra Sogndals opprykkfeiring søndag kveld.

Brann håper nok at Eirik Bakke & Co drikker mye saft de neste dagene, og skrur på den kjente Sogndal-turboen når Kristiansund kommer på besøk onsdag kveld.

Hvis ikke kan det bli ulidelig spennende på Ågotnes søndag. Et scenario der den siste serierunden blir avgjørende, kan være dårlig nytt. Da venter både Hødd – og Stadion-trollet.

Publisert: