«Denne pasienten trenger tett oppfølging»

BLOGG: Her er Doddos tre Brann-helter mot Åsane.

 • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Etter en ørkesløs vandring i 40 kamper med Rikard Norling, er omsider Brann i ferd med å løfte seg. Lars Arne Nilsen har fått en drømmestart på sin karriere som Brann-trener.

Tre seire på tre kamper var en våt men høyst urealistisk drøm for én uke siden. Nå er det en realitet.

Men selv om jeg har sett alle av ukens kamper, er jeg nesten usikker på om det har skjedd, om Brann virkelig har vunnet tre av tre ganger. I hvert fall hvis jeg spoler tilbake og ser første omgang mot Åsane en gang til. At det er det samme laget som i går klatret opp til tredjeplassen på tabellen, er nærmest sjokkerende. Det Brann presterte da var kort sagt grisedårlig.

doddo05.jpg Foto: Vegar Valde

Etter at Brann hadde tatt en overbevisende seier mot Bryne, trodde jeg at de hadde kvittet seg med det aller verste spillet sitt, men der tok jeg grundig feil. Optimistiske Brann-supportere tar ofte feil. Mot Åsane startet de akkurat like svakt som de gjorde mot Hødd, som de gjorde mot Jerv, og som de gjorde Levanger. Det var ikke mulig å se at Brann hadde fått ny trener. Åsane var både først og best i alt og ledet helt fortjent 2-0 da de første 45 var unnagjort.I sannhetens navn ble ikke spillet til Brann så veldig mye bedre i andre omgang, men da viste de noe annet som har vært savnet denne sesongen – moral. Brann nektet ganske enkelt å gi opp. Selv om pasningene deres fortsatte med å gå i hytt og vær, og selv om de knapt skapte sjanser, bukket de ikke under. De malte videre og trodde på seier. Vi så litt mer kraft i duellene og litt mer vilje i løpene. Det var små tegn på bedring.

Dette var først og fremst en lagseier, men jeg vil likevel trekke frem tre navn: Marcus Pedersen , som scoret og ellers virket sterk og sprek. Vadim Demidov som scoret og viste sårt savnede lederegenskaper, og innbytter Azar Karadas , som var mannen som viste vei og kriget seg inn i Åsane-mørket. Det var da han kom innpå at det virkelig ble fart i Brann.

Tre poeng på en dårlig dag kan ikke beskrives som annet enn vidunderlig, men å friskmelde Brann etter denne prestasjonen er det kun en kvakksalver som ville gjort. En lege, eller en akupunktør for den saks skyld, vil helt sikkert si at denne pasienten trenger flere konsultasjoner og tett oppfølging. Brann har fortsatt langt igjen før de blir et stabilt topplag. Men pilen peker i riktig retning. Lars Arne Nilsen har gjort noe med dette laget på rekordkort tid. Han har gitt spillerne tro på egne evner, og han har gitt oss supportere troen tilbake.

Det å være Brann-supporter er ikke lenger en lang, lang rekke med ydmykelser.

I stedet gleder jeg meg til resten av sesongen. Jeg tror Brann vil bli bedre og bedre.

Gjør du?

Publisert
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Fotball 1. div
 4. Åsane Fotball
 5. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Joachim Soltvedt: - Går ikke an å beskrive hvor surt det er

 2. Marcus Pedersen hylles av treneren etter ny scoring

 3. Karadas nyter å være joker igjen

 4. De utskjeltes revansj

 5. Demidov om pausepraten: - Det var mye bannskap og skjellsord

 6. Se Branns snuoperasjon mot Åsane

 7. Brann snudde kampen på 20 minutter

BT anbefaler

Politiet har fått flere tips etter dødsulykken

Flere trafikanter, som så den omkomne mannen gå langs veien, har kontaktet politiet.

LES SAKEN