Brann-debutanten skulle egentlig begynne på benken

Rikard Norling roser forsvarsdebutanten Fredrik Heggland.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hønefoss (BT): Branns forsvar mot Hønefoss kan få nesten hvem som helst til å føle seg gammel. Jonas Grønner (21) var sjefen i midten, flankert av Fredrik Knudsen (18) og Fredrik Heggland (19).

Fredrik Heggland debuterte for Brann og fikk skryt etter kampen.

Sistnevnte kommer fra Os, og hadde aldri tidligere spilt en A-lagskamp. Den første sjansen, tok han godt vare på.— Heggland gjorde det veldig bra. Han fikk vite på formiddagen at han skulle spille, så han hadde forventet å starte på benken, sier trener Rikard Norling.

Les også

Norling nådeløs mot Branns angrepsspill

Heggland selv bekrefter at den gode beskjeden kom sent. Egentlig var Azar Karadas tiltenkt en startplass. Etterpå var det ingen grunn til å angre på at det ble Heggland.

— Akkurat nå er jeg skuffet over at vi ikke vant, men det var kjekt å slippe til, sier spilleren.

Han var ingen mann av altfor store ord etterpå. Det var fint å spille, han var ikke nervøs, han synes han klarte seg ganske bra. Svarene var presise og kortfattede. Nå er målet hans å bli en del av Brann-laget på jevnlig basis.

— Det har jeg selvfølgelig lyst til allerede i år. Så fort som mulig, sier Heggland.

Les også

Brann sviktet mot bunnlagets ti mann

Norling trakk ham frem allerede i fjor, da Heggland var Brann 2-mann og intet annet. Han var en kommende storspiller, mente Norling.

— Jeg synes han gjorde en god innsats. Jeg kan ikke kreve så mye mer. Han var bra i duellspillet og stabil i pasningsspillet, sier Norling etter Hønefoss-kampen.

Også en annen spiller fikk sin Brann-debut tirsdag. Den raske angriperen Oliver Rotihaug, som har scoret hyppig for Norges G18-landslag den siste tiden, kom inn mot slutten. Rotihaug kommer fra Eid, som veteranen og forbildet han ble byttet inn samtidig med, Azar Karadas.

— Det var stort å stå der og se opp på Azar. Det var kjekt å være ute på banen med ham, han snakket til meg og fikk meg til å senke skuldrene, sier Rotihaug.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk