«Nye» Nest holder liv i håpet om ny 1.-divisjonskontrakt

Nest-Sotra skaffet seg tre enormt viktige poeng i nedrykkskampen etter å ha byttet ut halve laget.

VIKTIG SEIER. Kristoffer Zachariassen og co. holder liv i håpet om å holde seg i divisjonen.
  • Lars E. Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Trenertroikaen i Nest-Sotra gjorde hele fem endringer i laget som tapte 5–2 Bærum forrige helg. Det sørget for 3-2-seier over opprykksjagende Hødd og holder liv i sotrastrilenes drøm om fortsatt 1. divisjonsspill i 2016. Inn kom blant annet Jone Rugland, Joakim Hammersland og Petter Martinsen, som alle var sterke bidragsytere i seieren.

— Vi har hatt en del småskader og sykdom på noen av spillerne. Det er sånn sett helt naturlige bytter, men byttene kunne definitivt ha blitt gjort utenom, sier Steffen Landro – en av det trehodede trenertrollet på Ågotnes.

Les også

Åsane rystet serieleder Sogndal

Tvunget til endringer

Bjarte Haugsdal ble syk noen timer før kamp og Petrit Zhubi sliter og med sykdom. I tillegg har Johnny Furdal og Simen Næss slitt med småskader. John Olav Norheim var suspendert før oppgjøret.

«Nye» Nest-Sotra spilte likevel ut Hødd på eget gress og sørger for at klubben har en teoretisk mulighet til å holde seg i divisjonen.

— Vi får betalt for å ha forberedt oss godt, og kampen blir akkurat slik vi hadde tenkt. Prestasjonen mot Bærum kan vi ikke være bekjent av. Det var flaut, så vi måtte gjøre noen endringer, sier Landro.

Sosseh-suser

Det var de kamuflasjegrønne som gikk opp i ledelsen først, etter et kremmerhus fra Alagieh Sosseh. Svensk-gambierens skudd fra 25-meter gikk som et prosjektil helt oppe i vinkelen.

— Jeg får en bra førstetouch og driver ballen noen meter, ser opp, ser ned igjen, og klinker til. Det var faktisk ikke vanskeligere en det, beskriver spissen selv.

Scoringen skulle vise seg å bli avgjørende i ettmålsseieren mot Hødd, men det er et godt stykke igjen til Nest-Sotra er på trygg grunn.

— Vi tar en kamp om gangen. Hver kamp fremover er en cupfinale, og det gjelder å vinne alle. Vi trenger litt hjelp også, men vi har absolutt en mulighet, mener Sosseh.

Les også

Brann på opprykksplass etter seier i toppkampen

Fra OBOS til VM-kvalik

Spissen reiser mandag fra nedrykkskamp på Sotra til VM-kvalifisering for Gambia. Sosseh har syv kamper for det gambiske landslaget, men det er første gang han har blitt kalt opp siden 2013. — Det er to vidt forskjellige verdener. Landslaget er stort. 1. divisjonsspill er stort det og, men ikke akkurat som å representere landet sitt, sier Sosseh, som tror han får spilletid mot Namibia.

Spissens fantastiske 1-0-scoring var en energitilførsel for sotrastrilene, som deretter tok over mer av banespillet.

Like før pause kunne hjemmelaget gått opp i 2-0, men Aslak Falch parerte Petter Martinsens skudd til hjørnespark.

Ufortjent utlikning

I stedet reduserte gjestene. Magnus Myklebust var dirigent da gjestene rundspilte strilene innenfor hjemmelagets 16-meter. Torbjørn Kallevåg fikk æren av å sette ballen i mål.

Dermed sto det 1–1 til pause.

Myklebust var svært nære å gjøre vondt verre for Nest, men skuddet snek seg like utenfor stolpen.

I stedet var det laget under streken som igjen skulle gå opp i ledelsen. Jone Rugland fikk stå helt alene på et hjørnespark, og nikket ballen på Chicharito-vis, med bakhodet og i mål.

Men hjemmelaget var ikke ferdigscoret. Mads Nielsen satte 3-1-scoringen på hel volley etter et langt innkast. Det var danskens første nettkjenning etter overgangen til Nest-Sotra.

- Fortsatt håp

Et tamt Hødd fikk en reduserte i det 85. minutt, da et frispark fra U21-landslagsspiller Fredrik Aursnes gikk hele veien gjennom feltet og i mål.

Scoringen ga spenning i sluttminuttene, men blåtrøyene maktet aldri score det nødvendige utlikningsmålet.

Dermed ble alle poengene igjen på Sotra, og holder derfor liv i Nest-Sotras drøm om å holde seg i 1. divisjon også neste år.

Nå skiller det «kun» fem poeng opp til Follo på sikker grunn. Follo og Hønefoss møtes senere på søndag.

Sotrastrilene må likevel vinne flesteparten av de fire gjenværende kampene mot sterke lag som Jerv, Strømmen, Brann og Fredrikstad.

— Det var en utrolig deilig seier. Vi ønsker nå å vinne hver kamp fremover, så det er fortsatt håp, sier Landro.

Publisert