Halvveis til legendestatus: - Han putter bedre enn resten i blinde

Golfekspert tror Jordan Spieth kan nærme seg Tiger Woods med to nye turneringsseire.

Jordan Spieth tar fatt på storturneringen i St. Andrews i sitt livs form.
  • Sindre Trygsland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg kommer ikke til å tenke noe fremover i tid mens jeg spiller, sier hovedpersonen selv bare dager før årets tredje Major-turnering starter på legendariske St. Andrews.

21-åringen fra Texas har vunnet både Masters og US Open i 2015. Skulle han vinne The Open, som starter torsdag, er Spieth ett steg fra å gjøre det ingen golfspillere har gjort før ham, nemlig å vinne fire Major-turneringer i samme kalenderår.

Les også

Tutta om suksessen i Tigers fotspor: - Han forstår meg

— Det tør jeg nesten ikke tenke på en gang. Klarer han det får han nesten Tiger-status, det ville vært helt ekstremt, sier Viasat-ekspert og tidligere golfproff Per Haugsrud.

- Han putter bedre enn de andre i blinde

Nummer én på verdensrankingen, Rory McIlroy, er ute etter å skadet seg da han spilte fotball med kompiser. Banen på St. Andrews hadde passet skotten perfekt ifølge Haugsrud. Dermed øker muligheten for at 21 år gamle Spieth skal spille inn sin tredje strake Major-suksess.

— Han putter bedre enn de andre i blinde. På greenen driver han med en annen idrett. Nå får han litt hjelp av at Rory ikke er med og blir den store favoritten, sier den tidligere norske golfproffen.

Les også

Sørkoreaner (20) vant US Open

Spieth, som i juni ble den yngste US Open-vinneren siden 1923, er i storform. Han kommer til Skottland fra seier i en PGA-turnering i USA. Da 21-åringen vant Masters, tangerte han Tiger Woods´ banerekord fra 1997. — Han takler nok det å være favoritt fint. Jeg tror ikke han legger noe press på seg, men hvis han skulle vinne denne og få muligheten til en Grand Slam, kan det nok bli annerledes, sier Haugsrud.

Nekter å avskrive Tiger

Spieth selv virker også å være fornøyd med eget nærspill.

— Jeg elsker hvordan jeg putter om dagen. Det er kjempebra akkurat nå, sier 21-åringen selvsikkert.

Tiger Woods kjemper i motvind, men er tydelig på at han fortsatt stortrives med golf

Det har bare gått oppover for unggutten siden han debuterte som profesjonell i 2012. For golfsirkusets største stjerne, Tiger Woods, har pilen pekt motsatt vei.Ikonet er rangert som nummer 241 i verden før The Open Championship starter torsdag. Selv nekter han for å være ferdig på toppnivå.

— Jeg vet noen av dere tror jeg er død og begravet, men jeg er fortsatt rett foran dere. Jeg elsker å spille, jeg elsker å konkurrere og å være med i slike turneringer, sa Tiger Woods til pressen.

Per Haugsrud har selv omtalt Tiger Woods´ nedtur de siste årene som det største fallet i idrettshistorien. Men å avskrive mannen med 14 Masters-seire vil han ikke.

— Man vet aldri med de beste. Plutselig våkner de til liv igjen. Hvis han får en god åpningsrunde er det mulig. Vi kan se på de første ni hullene om Tiger har dagen, sier eksperten.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nå kommer det bok og TV-dokumentar om Tutta

  2. Han skal løfte norsk golf

  3. Flytter golfturnering etter Donald Trumps innvandringsuttalelser

  1. Golf
BT anbefaler

Skjelt ut av Wolfe: – Det likte jeg godt!

Brann har gått 20 seriekamper uten å tape.

LES SAKEN