Engblom: - Vil bli opprykkskamp til siste serierunde

Pontus Engblom mener Sandnes Ulf har funnet tilbake til seg selv, og at opprykket ikke avgjøres før i siste serierunde.

GIR IKKE OPP: Selv om Sandnes Ulf nå er fire poeng bak Brann, tror Pontus Engblom, til høyre, at kampen om opprykket ikke blir avgjort før siste serierunde er spilt 1. november.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES (Aftenbladet): Tre strake tap og åtte baklengsmål har sendt Sandnes Ulf ned fra andreplass og direkte opprykk, til femteplass og kvalifisering, med åtte serierunder igjen.

Klubbens toppscorer, Pontus Engblom har opplevd to av disse kampene fra tribuneplass, og ikke likt det han har sett. Men svensken tror landslagspausen har gjort klubb og spillere godt. Han tror Ulf slår hardt tilbake mot Åsane søndag.

Har løst problemene

  • Jeg må innrømme at det har vært lite hyggelig å gå skadet. Man vil så gjerne hjelpe "gubbene", spesielt når det går trådt. Og vi har opptrådt mindre bra mot Kristiansund (1-3), Hødd (0-2) og Fredrikstad (2-3), erkjenner Engblom.

Derfor kom landslagspausen ekstra beleilig for Sandnes Ulf.

  • Å få et avbrekk og en frihelg har gjort alle bra. Vårt fokus nå er å løse forsvarsproblemene som har kostet oss åtte baklengsmål og tre tap, samt finne tilbake til de offensive taktene vi viste i sommer. Da hadde vi fem-seks seiere på rad. Klarer vi en lignende seiersrekke framover er jeg overbevist om at vi vil kjempe om direkte opprykk. Alle lag vil gå på smeller i innspurten. Jeg er sikker på at utfallet ikke blir avgjort før i siste serierunde, både i topp og bunn, sier Engblom til Aftenbladet.

Har innsett alvoret

Han hevder det har vært et bra trøkk på treningene denne uka, blant en skadefri Ulf-tropp.

Det bekrefter trener Bengt Sæternes.

  • Jeg synes alle har innsett alvoret. Når man ikke er fullt til stede i hver kamp taper man, det må vi være så ærlige å innrømme og tørre å si. Derfor har vi hatt fokus på konsentrasjon og vilje. Jeg håper vi får det ut i kampen mot Åsane, og at vi får en fin rekke med seiere framover. Da er ikke opprykkstoget gått. Så ser vi jo at Pontus Engblom er en viktig spiller etter det han viste i vårsesongen. Mye tyder på at han er tilbake søndag, ikke minst fordi Kent Håvard Eriksen soner karantene etter tre gule kort, sier Sæternes.
Publisert: