Sykdom forsinker Holst Enger

I fjor imponerte Sondre Holst Enger med bronse i U23-VM. Sykt bra. I år har han bare vært syk.

Sondre Holst Enger syklet inn til bronse i U23-VM i fjor. I år har det vært mer motgang.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Når alt blir bra, kan Sondre Holst Enger bli veldig bra. Han har den sjeldne egenskapen at han er god både til å klatre og spurte.

— Jeg har vært maksimalt uheldig. Noen ganger er jeg blitt syk rett før jeg har reist på løp, Flandern måtte jeg takke nei til og Tour de Bretagne måtte jeg dra hjem fra, forklarer 19-åringen om årets sesong.

- Noe alvorlig?

— Jeg har tatt blodprøver, men de viser ikke noe galt. Det har vært hoste, forkjølelse, omgangssyke og feber, så det har ikke vært noe mønster, liksom. Men jeg føler meg bedre og bedre, og jeg tror jeg skal greie å prikke inn formen til onsdag, fortsetter Horten-gutten.

Onsdag starter nemlig Tour of Norway.

— Målet er å ta en etappeseier.

Det kan Holst Enger ha forutsetninger for. Han er fryktet for sine spurtegenskaper. I tillegg er han noe så uvanlig som en spurter som også kan klatre.

Kvålsvoll imponert

— Når en spurter er bra også i bakkene, blir det spennende. Sondre har mange spennende kvaliteter, sier Atle Kvålsvoll. Han er trener for unggutten og sykkelsjef i Olympiatoppen.

— Hvem vil du sammenligne ham med?

— Han er en litt egen type når han er i form, og han er en tøffing mentalt. Han tør å ta sjanser. En litt Peter Sagan-type, selv om det er vanskelig å sammenligne ryttertyper, sier Kvålsvoll. Han mener at Norge har flere som kan hevde seg i rittet på hjemmebane, for eksempel Bjørn Tore Hoem og Fridtjof Røinås.

Også de to sistnevnte kjører for Team Sparebanken Sør, som ble dannet av Thor Hushovd for fire år siden.

Kjører for proffkontrakt

Etter å ha vært uheldig med sesongoppkjøringen, gjør Sondre som fotballspillerne og tar «ett løp av gangen».

— Det kommer mange store ritt utover sommeren, men dem har jeg ikke tenkt så mye på ennå. Jeg tar oppgavene som de kommer, ritt for ritt.

— Men å få være lærling på det sveitsiske profflaget IAM i august må bli spennende?

— Helt klart! Det er et lag som ble startet i fjor, og jeg skal kjøre enkelte løp for dem. Jeg får vise at jeg er en de kan satse på, sier stortalentet, som trolig også skal være med både i U23-EM i juli og U23-VM i september.

— NM og Tour des Fjords står også på programmet, forteller Sondre, som bruker de siste dagene før Tour of Norway til å jakte på formen i hjemlige trakter ved Horten.

Nå er han bare sykt interessert i å vise hva han kan.

P.S. Av de norske proffene stiller både Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug med et sterkt lag i ryggen i Tour of Norway.

Sportsdøgnet

Publisert: