Brann tjener nær 1 mill. på å ta igjen Sogndal

Så stor er forskjellen på første— og andreplass.

BRANN-SJEF: Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier Brann ikke har budsjettert med å bli nummer én i 1. divisjon. Det betyr at klubben kan få mange hundre tusen kroner i ekstrainntekter ved å ta igjen Sogndal.
 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

1.-divisjonsinnspurten er dramatisk i begge tabellens ender. Etter Branns lange kamprekke uten tap, er det også oppstått en viss spenning om førsteplassen i serien. Sogndal har spilt én kamp mindre enn bergenserne, og står med ett poeng mer.

Det forspranget er selvsagt mulig å ta igjen for Brann, i løpet av de tre siste rundene. Og det er ikke uten betydning å gjøre det.

 • Opprykksfeber? Sjekk ut bt.no/opprykk!

For i medieavtalen klubbene har gjennom norsk Toppfotball, blir det utbetalt pengesummer etter blant annet tabellplassering. Forskjellen på å bli nummer én og nummer to i 1. divisjon, er en snau million kroner.

— Det er mellom 700.000 og 900.000 kroner i forskjell på å bli nummer én og nummer to. Førsteplass gir mer plasseringspenger, forklarer Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

Det var NRK Sogn og Fjordane som først tok tak i tematikken fredag. NRK skriver at Sogndal-leder Egil B. Mundal er meget bevisst den økonomiske forskjellen en tabellplassering gir.

— Det betyr for eksempel god lønn og oppfølging til en fotballspiller i et år, illustrerer Mundal.

Les om Brann-spilleren som kan være ferdig hvis det blir opprykk.

I Branns budsjett har mann gått ut fra inntekter fra medieavtalen etter en plassering som nummer to. Det er der laget ligger per i dag.

— Vi har ikke budsjettert med førsteplass. Greier vi det, vil vi få tilført ekstra inntekter, og vi trenger alle inntekter vi kan få. Jeg tror alle klubber i Norge ville vært glade for å få 800.000 kroner ekstra, sier Johannesen.

Brann-sjefen understreker at det viktigste for klubben er å rykke opp, og at det eneste de er opptatt av, er å slå Bærum på mandag.

Det er som et ekko av hva Mundal sier til NRK.

— Det aller viktigste er det sportslige og å rykke opp. Men så er det også et poeng å ta førsteplassen, fordi en får mye for 800.000 kroner, sier Mundal.

Se Ballspark etter seieren mot Jerv her!

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Sogndal
 3. SK Brann
BT anbefaler

Ove hadde drømmehytten. Så kom turbinene.

Det er minusgrader ute, og Ove Myklebust har fyrt opp i vedovnen. Gjennom store vindusflater har han i årevis hatt utsyn…

Mest lest akkurat nå

 1. Svanhild Slåttsveen Cope (82) er i superform. Her er et seksukers styrkeprogram for eldre.

 2. Fleire bygder isolert av uvêret: – Me kan ikkje leva slik lenger

 3. Inger dropper Haukeland: – Dette helse­huset er enestående i Norge

 4. Uværet stenger veier og fergesamband. Alle fjelloverganger stengt.

 5. – Dere leker med menneskeliv!

 6. Her blir Apo gjenforent med eieren