Brann tjener nær 1 mill. på å ta igjen Sogndal

Så stor er forskjellen på første— og andreplass.

BRANN-SJEF: Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier Brann ikke har budsjettert med å bli nummer én i 1. divisjon. Det betyr at klubben kan få mange hundre tusen kroner i ekstrainntekter ved å ta igjen Sogndal.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

1.-divisjonsinnspurten er dramatisk i begge tabellens ender. Etter Branns lange kamprekke uten tap, er det også oppstått en viss spenning om førsteplassen i serien. Sogndal har spilt én kamp mindre enn bergenserne, og står med ett poeng mer.

Det forspranget er selvsagt mulig å ta igjen for Brann, i løpet av de tre siste rundene. Og det er ikke uten betydning å gjøre det.

For i medieavtalen klubbene har gjennom norsk Toppfotball, blir det utbetalt pengesummer etter blant annet tabellplassering. Forskjellen på å bli nummer én og nummer to i 1. divisjon, er en snau million kroner.

— Det er mellom 700.000 og 900.000 kroner i forskjell på å bli nummer én og nummer to. Førsteplass gir mer plasseringspenger, forklarer Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

Det var NRK Sogn og Fjordane som først tok tak i tematikken fredag. NRK skriver at Sogndal-leder Egil B. Mundal er meget bevisst den økonomiske forskjellen en tabellplassering gir.

— Det betyr for eksempel god lønn og oppfølging til en fotballspiller i et år, illustrerer Mundal.

Les om Brann-spilleren som kan være ferdig hvis det blir opprykk.

I Branns budsjett har mann gått ut fra inntekter fra medieavtalen etter en plassering som nummer to. Det er der laget ligger per i dag.

— Vi har ikke budsjettert med førsteplass. Greier vi det, vil vi få tilført ekstra inntekter, og vi trenger alle inntekter vi kan få. Jeg tror alle klubber i Norge ville vært glade for å få 800.000 kroner ekstra, sier Johannesen.

Brann-sjefen understreker at det viktigste for klubben er å rykke opp, og at det eneste de er opptatt av, er å slå Bærum på mandag.

Det er som et ekko av hva Mundal sier til NRK.

— Det aller viktigste er det sportslige og å rykke opp. Men så er det også et poeng å ta førsteplassen, fordi en får mye for 800.000 kroner, sier Mundal.

Se Ballspark etter seieren mot Jerv her!

Publisert