Solberg kritisk til Norges spill

Glenn Solberg etterlyser et bedre kollektivt spill hos håndballgutta. Selv har han ingen planer om comeback.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Glenn Solberg er i et lite dilemma om dagen. Han har liten lyst til å kritisere sin gamle sjef på landslaget, Gunnar Pettersen. Som lagspiller verdsetter han lojalitet. Samtidig gjør det ham litt vondt å se Norge spille på en måte som ikke gavner laget.— Det må være lov å si meningen sin, og jeg vil gjerne bidra til at vi får en debatt om hvordan landslaget spiller, sier den tidligere landslagskapteinen, som trekker frem bruken av Kristian Kjelling som et eksempel på hvordan det ikke skal gjøres.Det blir feil når Kjelling må gå av tre mann før han kan skyte. Han må settes i posisjon sånn at han kan skyte. Det samme med vingene. Laget må bli flinkere til å få dem i scoringsposisjon, sier Solberg, som så innledende runde fra tribunen i Ostseehalle i Kiel.

Gjøre gode.

Solberg (og Frode Hagen) ga seg på landslaget etter VM i Tunisia for to år siden da Norge endte på syvendeplass. Solberg vil ikke si at han ga seg på grunn av Pettersen, men medgir at de to har et litt forskjellig syn på hvordan landslaget bør spille.- Jeg liker ikke at spillerne får skylden for at det ikke blir kollektiv håndball. De individuelle kvalitetene er der, men blir ikke utnyttet godt nok. Nøkkelen til suksess er at spillerne gjør hverandre gode. Da må alt integreres i et kollektiv, fortsetter Solberg, som mener at Drammen er et godt eksempel på hvordan kollektiv håndball skal spilles.DHK er serieleder, med hjemvendte Glenn Solberg som hjernen i laget.

Blir tilskuer.

Et innslag på TV 2 torsdag kunne gi inntrykk av at Solberg vurderer et comeback når Norge skal spille EM på hjemmebane neste år - og til og med spille innledende runde i Drammen.- Kryssklipping. Det er uaktuelt, sier Solberg.- Hvis Norge hadde hatt en annen trener?- Det er mange andre ting enn håndball som frister. Nå har jeg min egen avdeling i Gjensidige som jeg skal prøve å gjøre god, sier Glenn Solberg.Det er kollektivtanken som gjelder.

Publisert