Avisene er nådeløse etter Sveriges svake EM-åpning

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass.

Publisert: Publisert:

Hverken Aftonbladet eller Expressen var spesielt fornøyd med Sverige innsats i EM-åpningen. "Frelseren", skriver Aftonbladet på sin forside, og sikter til Irland-spilleren som utlignet med selvmål. Foto: Faksimile

Et selvmål av Irland-forsvarer Ciaran Clark reddet ett poeng for Sverige i åpningskampen av EM mandag, men ellers ble den en tung premiere i Frankrike for Zlatan Ibrahimovic og Co.

Null skudd på mål var fasiten for "söta bror" etter 90 minutter, mot det som på forhånd var regnet som Sveriges enkleste motstander i gruppespillet. Det heldige poenget så ikke ut til å imponere svensk presse nevneverdig. Expressens kommentator Noa Bachner peker på at laget manglet en tydelig plan, en retning.

Les også

Dette skjer i EM i dag

Takker mannen bak selvmålet

— Alt føltes perfekt helt til det startet. Men da EM var i gang, hadde ikke Sverige kartet opp ned - de hadde ikke engang med kartet. Om fire dager må helt andre bevis på bordet, står det på avisens forside tirsdag.

Irland-spiller Ciaran Clark kalles for "frelser" i Aftonbladet etter at han stanget inn Sveriges eneste mål. Foto: John Sibley, Reuters

Aftonbladet gjør et poeng ut at det måtte en svak irsk involvering til for å redde svensk poeng. "Frelseren. Svenske avslutninger på mål: 0. Mål: 1. Takk for det, Ciaran Clark", skriver de på forsiden under et stort bilde av den irske forsvarsspilleren.

Les også

Zlatan og Sverige ble reddet av irsk selvmål: - Jeg kan bedre enn dette

— Knapt en avslutning, knapt et angrep, knapt et eneste argument for at en blågul EM-sommer venter rundt hjørne. Og jeg som nettopp satt og tenkte på om dette var vår aller svakeste mesterskapskamp i min levetid, skriver Aftonbladet-kommentator Erik Niva.

Han mener poengdelingen mot Irland føles som et tap, og at det var kampene svenskene måtte vinne for å avansere fra gruppen der de også skal møte Italia og Belgia.

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass, skriver Niva.

Les også

Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

Slakten den svenske innstillingen

De gule fikk en perfekt generalprøve før mesterskapet da de feiet Wales av banen. Riktignok manglet britene deres store stjerne, Gareth Bale, men 3-0-seier, etter scoringer av Emil Forsberg, Mikael Lustig og John Guidetti sørget for optimisme i den svenske leiren.

Nå virker den å være borte. I det minste hos de svenske kommentatorene.

— Det er ett spørsmål man rett og slett ikke kan komme utenom. Hvilken innstilling var det Sverige tok med seg hit, spør Aftonbladets Simon Bank.

Zlatan Ibrahimovic var involvert i Sveriges utligning, men heller ikke superstjernen presterte på sitt beste nivå mot Irland. Foto: Christopher Ena, Ap

Zlatan Ibrahimovic var nest sist på ballen da svenskene utlignet et drøyt kvarter før full tid, 24 minutter etter at Wes Hoolahan hadde sendt de grønne i ledelsen. Men svenskenes store stjerne levde ikke opp til forventningene.

Les også

EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

— Når Zlatan i frustrasjon begynner å vandre dypt i banen for å involvere seg i spillet, noe han gjorde, resulterte det i at han var 50 meter fra der det var forventet at han skulle gjøre mest nytte, skriver Sydsvenskan, avisen fra Zlatans egen hjemby, Malmö.

Fredag spiller Sverige sin neste kamp i EM. Da møter de Italia, som imponerte stort i sin 2-0-seier over Belgia mandag kveld. Svenskene møter sistnevnte i gruppespillets siste kamp onsdag 22. juni.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: