Nilsen etter overgangen fra Vålerenga: - Det er et steg opp for meg å spille i Brann

Den nye midtbanesjefen til Brann hadde tirsdag sin første økt med klubben.

Sivert Heltne Nilsen sammen med sin far Lars Arne Nilsen på tirsdagens trening.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann Stadion (BT): I grå genser og gule sko gjennomførte Sivert Heltne Nilsen (23) sin første Brann-trening, med pappa Lars Arne Nilsen (51) som sjef for det som foregikk.

Etterpå sto de to generasjonene rett opp og ned foran hver sin båndopptaker og byttet på å bli intervjuet av de to fremmøtte mediene.

Junior har i alle fall én klar lovnad til sitt nye lags supportere.

— Jeg er en som går i krigen, en som gir jernet både på trening og i kamp. Jeg ofrer trynet mitt om nødvendig, sier Sivert Heltne Nilsen.

Overgangen fra Vålerenga, i øvre sjikt av eliteserien, til Brann en divisjon ned, virker ikke umiddelbart naturlig.

- Hvorfor valgte du 1. divisjon og Brann?

— Det er en vanvittig utfordring å spille for Brann. Planen er ikke å være i 1. divisjon så lenge. Målet er at vi kommer oss opp og preger norsk fotball igjen. Jeg føler selv at det er et lite steg opp for meg å spille for Brann.

- På hvilken måte kan det å gå fra Vålerenga til Brann være et steg opp, slik situasjonen er nå?

Sivert Heltne Nilsen sammen med sin far Lars Arne Nilsen på tirsdagens trening.

— Det har med hvordan jeg lå an i Vålerenga, jeg hadde ikke rollen jeg hadde lyst å ha. Den kan jeg kanskje få her.Sivert Nilsen startet alle kampene der han var tilgjengelige i 2014, men den siste tiden har han vært mye ute av Kjetil Rekdals lag. Spilleren er fornøyd med utviklingen sin i Oslo-klubben. Men følte seg altså klar for et skifte. Helst trives han foran forsvaret, der han kan bruke løpskraften, taklingsstyrken, duellviljen sin.

I den rollen vil han brukes i farens 4-3-3-formasjon.

Kjennskapen til farens fotballfilosofi, og rollen han er tenkt å brukes i, vurderes som viktig av senior.

— Han kjenner ankerrollen i 4-3-3 veldig bra og vet hvordan jeg ønsker at vi skal spille.

Det tror jeg gir laget en fordel. Så kan det selvfølgelig ta litt tid å bli kjent med nye medspillere, men jeg håper han vil løse det, sier Lars Arne Nilsen.

Sivert Nilsens overgang er finansiert uten ekstern hjelp. Brann står fast ved at de ikke vil be sin viktigste pengegiver over mange år, Trond Mohn, om støtte i dette vinduet. Tidligere i juli ble backen Erdin Demir solgt til belgisk fotball, etter det BT erfarer for opp mot en halv million kroner. Dette har vært med på å muliggjøre Nilsen-kjøpet.

Publisert: