Breddefotballfruens forelskelse

Anna Lian fikk seg en kjæreste i de lavere fotballdivisjoner og oppdaget en ny verden. Slik ble det først en blogg. Nå er det blitt bok.

  • Kurt B.M. Haugli
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var derfor helt naturlig at vi traff Anna Lian, også kjent som breddefotballfrue.no, på Frigg-feltet. Et treningsanlegg for nettopp breddefotball som bærer navnet til en 3.-divisjonsklubb. Ute på det grønne kunstgresset leker syv-åtte unge menn seg med ballen. De er ikledd fotballdrakter til store lag og nasjoner.

VIDEO: SE INTERVJU MED FORFATTEREN.

Det er noen år siden de skjønte at de aldri kom til å bli noe av guttedrømmen om Vålerenga, Rosenborg eller Premier League for den del. Det innrømmer de gjerne. På mange måter er det disse fotballspillerne Anna Lian hyller i sin nye bok «Breddefotball. En kjærlighetshistorie».

Nesten-spillerne

— Det er utrolig mange fotballspillere som nesten ble noe. De aller, aller, aller færreste blir toppspillere. Men veldig mange av dem er fortsatt ganske gode, og de spiller i 3.-divisjon. Jeg lurte på hvorfor de fortsatte å spille fotball, forteller hun.

Hun fant et svar det spørsmålet.

— Det er bare sånn at de elsker å spille fotball. Derfor fortsetter de, sier hun.

MIDT I BREDDEN: Anna Lian sammen med breddefotballen. En gjeng unge menn som har innsett at de aldri kommer til å spille i Premier League. De bare liker å spille fotball. – Nå må du få med i billedteksten at jeg ikke har spist meg til stor mage. Jeg er gravid, sier Anna Lian. Muligens er en ny 3. divisjonsspiller på gang.

Breddefotballfruen forklarer videre hvorfor hun fortsetter å se på kamper i de lavere divisjoner.— Det er disse øyeblikkene hvor en spiller plutselig drar av syv mann og setter ballen i krysset. Det er så vakkert og det er så uventet å se det i 3.-divisjon, sier Lian og smiler bredt.

Slike opplevelser har altså gitt råmateriale til en bok. Lanseringen av «Breddefotball. En kjærlighetshistorie» er selvfølgelig lagt til Tynset og et oppgjør i 3.-divisjon.

Motblogger

For et par år siden startet hun opp bloggen breddefotballfrue.no. Hun fikk mye oppmerksomhet fordi hun fortalte om en helt annen side av det å være sammen med en som er engasjert i fotballen enn det som vanlig var hos selveste fotballfruen, Caroline Berg Eriksen. Selvfølgelig ble det hele sett på som en motstemme til Caroline Berg Eriksens blogg fotballfrue.no. En av Norges mest leste blogger om livet som samboer og senere kone til en fotballspiller i Eliteserien.

— Det hele begynte som en parodi på fotballfrue-bloggen. Men samtidig skriver jeg om dette fordi jeg har en genuin interesse og kjærlighet til breddefotballen. Derfor er ikke bloggen bare tull og moro og parodi, sier Anna Lian som fant kjærligheten i 3.-divisjon. Han spilte på Tynset og ble senere trener for laget.

Breddefotballfruen vil ikke komme med noen direkte kritikk av fotballfrue Caroline Berg Eriksens måte å beskrive livet.

— Dette er mer en reaksjon på disse bloggene hvor alt er så perfekt. Alt er så bra. Livet er ikke slik. Folk flest spiller i 3.-divisjon, sier hun og skriver det i boken.

Høyt sportslig nivå

Boken handler om fotball, fotballspillere, pølseselgere, kakebakere og tilskuere i 3.-divisjon. I ett år har hun reist landet på langs for å oppleve fotballen som ikke får de helt store overskriftene til daglig.

— Gradvis har jeg innsett at det er et visst sportslig nivå i 3.-divisjon. På dette nivået trener spillerne fortsatt tre-fire ganger i uken og er dedikerte. Det overrasket meg. Desto mer jeg skjønte hvor mye det å spille i 3.-divisjon innebærer av tidsbruk og forsakelse, desto mer respekt fikk jeg for det. Jeg tenkte at dette fortjener å bli hyllet i en eller annen form, forteller hun.

I arbeidet med boken har hun vært på fotballkamp fra Finnmark i nord til Vest-Agder i sør.

— Jeg ble overrasket over den varmen og åpenheten jeg ble møtt med overalt. Jeg ble så godt mottatt. Kanskje var det fordi ingen andre som har brydd seg om dem tidligere, forteller og innrømmer at hun har fått seg et knippe med nye lag som hun heier på.

Til daglig heier hun på Rosenborg.

Publisert
BT anbefaler

– Jeg tilbød et beløp man ikke hadde sett i Bergen før, minnes investoren. Nå er drømmehuset endelig hans.

Denne historiske villaen snek seg unna topplisten for Bergens dyreste boliger.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Kom dåke ut», skrik 14-åringen til søskena. Han høyrer at det er heilt stille i framsetet.

  2. Brann-kapteinen er på vei vekk

  3. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

  4. Naken mann stjal boxershorts

  5. 897 nye smittede – men stadig færre innlagt

  6. Vi har ikke homofile, sa presidenten. Da flyktet de til Bergen.