Frykter heltent Brann

<p>— Ingen fordel å møte Brann nå, sier Kristjan Sigurdsson.<br></br></p>

HØNEFOSS 20100411.Kristjan Örn Sigurdsson (Hønefoss) i aksjon i eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Kongsvinger i Hønefoss søndag. Kampen endte 1-2 til Kongsvinger. Foto: Erlend Aas / Scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Det er klart for bunnkamp i Hønefoss mandag kveld. Vinner vertene (8 poeng), går de forbi Brann (10) på tabellen.

Tidligere Brann-midtstopper Kristjan Sigurdsson har fulgt med på situasjonen i gamleklubben de siste dagene, som endte med at Steinar Nilsen og Brann takket for samarbeidet natt til lørdag.

— Det er ingen fordel for oss. Veldig ofte når et lag bytter trener, spiller de mye bedre de første kampene etterpå. Slik pleier det å være, og det vet vi om, sier Hønefoss-spilleren som er blitt benyttet som høyreback i de siste kampene.

Trodde bedre om Brann

- Er du overrasket over at Nilsen gikk av?

— Både ja og nei. Jeg er overrasket over at det ikke har gått bedre med Brann denne sesongen. Samtidig er det slik i fotballen at det ofte er treneren som må gå dersom resultatene uteblir. Da må man gjøre noe, og det samme skjedde jo hos oss, sier Sigurdsson til bt.no.

- Tror du Brann kan rykke ned?

— Nei, jeg tror de vil heve seg. Troppen er for god til at de rykker ned. Alt kan jo skje i en jevn eliteserie, men jeg tror som sagt ikke at de rykker ned, sier han.

- Hvordan blir det å møte Brann?

— Det blir litt spesielt, selvsagt blir det det. Det er ikke første gang det skjer at en spiller møter gamleklubben, men litt morsomt blir det, sier islendingen.

- Savner du Bergen?

— Jeg likte meg godt i Bergen, og har fortsatt gode venner der. Jeg har ikke hatt så mye kontakt med Brann-miljøet, men kjenner jo de fleste der, sier Sigurdsson.

Web-TV:

Tenker mest på seg selv

- Har du fóret Hønefoss med informasjon om gamleklubben?

— Nei, vi har nok med å tenke på oss selv, for vi har ikke vært så gode som vi ønsker i de siste kampene, sier han.

Hønefoss tapte de første seks kampene etter opprykket til eliteserien. Siden er det blitt to seirer, to uavgjorte og to tap.

— Vi spilte fryktelig dårlig i de seks første kampene, og det kunne bare gå oppover. Vi visste at vi underpresterte, men det er vanskelig å komme ut av en slik trend, sier Sigurdsson.

- Brann-tap katastrofalt

Hønefoss sparket trener Ole Bjørn Sundgot, og Tom Gulbrandsen overtok. Det ga effekt, og nå håper Brann at de skal oppleve det samme.

- Det er aldri gunstig å møte lag som er i den situasjonen som Brann er i nå, men det kan vi ikke ha fokus på. Vi må tenke på det vi selv skal gjøre. Jeg mener at vi uansett skal være gode nok til å gå på banen og styre denne kampen, så lenge den går på vår hjemmebane , sier Tom Gulbrandsen til klubbens hjemmeside.

— Vi er klar over at vi sannsynligvis vil møte et supertent Brann-lag, som kommer til å gå ut i hundre. Det er det eneste vi har lagt ekstra vekt på i forbindelse med motstanderen vi møter. For Brann vil en ny nedtur nå være nærmest katastrofalt. Vi fikk selv en opptur nylig etter å ha vært i en tilsvarende situasjon. Denne gangen må vi sørge for at Brann ikke får den samme følelsen, sier Hønefoss-treneren.

PS: Det er ventet at Rune Skarsfjord bare gjør en endring på Brann-laget fra forrige seriekamp mot Lillestrøm 16. mai – kanskje ingen dersom Eirik Bakke friskmeldes.

Video: Se intervju med Skarsfjord om Hønefoss-kampen:

Skal lede Brann mot Hønefoss

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering