Vraker Granåsen som Kollen-erstatning: Ekstrarenn i Vikersund

Vikersund arrangerer det avlyste Holmenkollen-rennet fredag kveld

Publisert Publisert

FÅR IKKE EKSTRARENN: Onsdag blir det verdenscup i hopp i Granåsen. Det avlyste Kollen-rennet havner etter alt å dømme i Vikersund. Foto: OLE MARTIN WOLD

OSLO/TRONDHEIM (Aftenposten/Adressa): Etter at tåke og vind stanset det tradisjonsrike verdenscuprennet i Holmenkollen søndag, har arrangørene i Granåsen og Vikersund jobbet for å overta konkurransen.

BAKGRUNN:

Les også

Holmenkollrennet ble avlyst: - Det var farlig å hoppe

Aftenposten erfarte mandag ettermiddag at rennet blir arrangert i Vikersund fredag kveld, og mandag kveld kom bekreftelsen fra Skiforbundet:

– Vi var veldig fortvilte over situasjonen i Holmenkollen søndag ettermiddag, men det var ingen annen mulighet enn å avlyse rennet. Derfor er vi veldig glade i dag for at vi får til denne løsningen med Vikersund, sier arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund.

Kvalifiseringen i Vikersund utgår. Det betyr at alle deltakerne automatisk er kvalifisert til fredagens 1. omgang. Programmet blir utvidet med en 2. omgang.

— Arrangementsteknisk så har vi bedre tid på oss med tanke på Vikersund. Det vil også være enklere å bare legge rennet inn på fredag kveld og erstatte kvalifiseringen, sa Lund søndag kveld.

Les også

Det blir trolig et ekstra skiflyvningsrenn i Vikersund

— Greit med Vikersund

— Alle ting tyder på at det havner i Vikersund. Vi har stilt oss positive til å ta rennet, men har ingen «bad feelings» om vi ikke får det. Det er greit at det havner i Vikersund, sa leder Erik Andresen i organisasjonskomiteen tidligere mandag.

Granåsen skal uansett arrangere verdenscup i kombinert både tirsdag og onsdag. Onsdag skal også verdenseliten i hopp konkurrere i VM-anlegget fra 1997. I Vikersund skal bakken torsdag testes av prøvehopperne, før verdenscupsirkuset skal i aksjon med trening og renn fredag.

Les også

Trondheim jobber intenst for å overta Kollen-rennet

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Publisert