Her stikker Northug av etter semifinale-exiten

<p>— Petter er sikkert veldig, veldig skuffet, sier landslagssjef Trond Nystad.</p>

Tour de Ski 2012/13 TschiervPetter Northug ikke til finalen, slått ut i semifinalen. Her går han fra hele pressekorpset utenå gi en eneste kommentar.Foto: Mariann Dybdahl 01.01.13
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

VAL MÜSTAIR (adressa.no): Finn Hågen Krogh feiret sin aller første internasjonale seier, men for Northug endte sprinten i semifinalen.

Northug kom på fjerdeplass i sitt semifinaleheat av Tour de Ski-sprinten og var derfor avhengig av at det andre semifinaleheatet gikk langsommere, for at det skulle bli en finaleplass på ham. 26-åringen fulgte spent med på den andre semifinalen fra målområdet, sammen med landslagets støtteapparat.

Men han fikk ikke hjelp.

— Sikkert veldig, veldig skuffet

Da exiten var et faktum flokket journalistene seg rundt ham - ute etter en kommentar, men Northug sa ikke et eneste ord og forlot i stedet skistadionen gående på ski.

- Jeg har ikke snakket med ham selv, men Petter er sikkert veldig, veldig skuffet. Han skal slå de han var i heat med, sier landslagssjef Trond Nystad.

Slått ut av svensker

Langrennsesset havnet i samme semifinaleheat med tre svensker, og hadde ikke sjans da Emil Jönsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson la seg foran i løypa og nærmest sperret alle muligheter Northug hadde til å snike seg opp og frem.

På oppløpet var avstanden til de tre svenskene på drøyt ti meter og Northug hadde aldri noen mulighet til å på egen hånd sikre seg en plass i finalen.

Og siden Finn Hågen Krogh og de andre gikk for fort i den andre semifinalen, røyk Northug ut allerede i semifinalen.

Men selv om sprinten endte i fiasko, har Northug fortsatt heng i kampen om Tour de Ski-seieren. Han er ikke mer enn ni sekunder bak Vylegzjanin og kun syv sekunder bak Cologna.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Publisert: