Peyton Manning ble tidenes eldste vinner. Nå legger han trolig opp

Quarterbacken vant sin andre Superbowl. Nå er karrieren trolig over for 39-åringen.

Denver Broncos-quarterback Peyton Manning hadde grunn til å smile etter seieren i Superbowl søndag. Han ga forsvaret æren for triumfen. Lucy Nicholson, Reuters / NTB scanpix

Von Miller og resten av Denver Broncos-forsvaret triumferte da Carolina Panthers ble slått 24-10 i årets Superbowl.

Panhters' quarterback Cam Newton ble lørdag kåret til sesongens mest verdifulle spiller, etter et angrepsfyrverkeri og seier i 17 av 18 kamper.

  • Se intervjuet med Peyton Manning i bunn av saken

Kampens store spiller Von Miller løfter trofeet etter at Denver Broncos vant Superbowl. Lagets superstjerne og quarterback Peyton Manning holder seg i bakgrunnen. Mike Blake, Reuters / NTB scanpix

I Superbowl kom han brutalt ned på jorda. Newton ble totalt taklet syv ganger, og to av gangene taklet Broncos-forsvarer Von Miller ham så han mistet ballen til motspiller. Det resulterte i 15 Broncos-poeng. MER OM SUPERBOWL 50:

Les også

Forsvaret avgjorde Superbowl: - Jeg er så stolt

Les også

Slik var det spektakulære Superbowl-showet

39-årige Peyton Manning er et stort navn etter sine prestasjoner som quarterback gjennom karrieren. I Superbowl 50 ble han den eldste quarterbacken som noen gang har vunnet. Han passerte sin egne direktør John Elway (55), som vant 38 år gammel.

Men på tross av en glimrende karriere. Manning er på vei over toppen, og hadde det ikke særlig lettere enn Newton i finalen.

Broncos-quarterbacken greide bare 141 pasningsyards (mot Newtons 265), kastet ballen til motspiller en gang og glapp den til motspiller en gang. Han greide ingen touchdownpasning, men kunne juble for sin annen superbowltriumf som kronen på en stor karriere.

I videoen under får du høydepunktene og situasjonene som avgjorde Superbowl 50.

Rett etter kampen ville han ikke bekrefte det alle regner med, at han legger opp.

— Min gamle trener Tony Dungy ga meg et godt råd om aldri å ta avgjørelser når du er full av følelser. Først har jeg noen ting å gjøre. Jeg skal kysse kona mi og barna, og i kveld skal jeg drikke masse øl. Så får vi ta det etter hvert, sa han.

Etter semifinalen sa Manning til motstanderens trener, i et fortrolig øyeblikk som ble fanget av en TV-mikrofon, at dette nok er «min siste rodeo».

Peyton Manning intervjues etter Superbowl 50 - og hylles av fansen:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: