Orlov fra benken til scoringstoppen på 135 minutter

Mandag ble målløse Jakob Orlov (29) henvist til benken. Nå er han 1. divisjons toppscorer.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): For andre kamp på rad var det Jakob Orlov som skulle bli den store helten for Brann. Mot Jerv mandag var han sentral, da han som innbytter Brann snudde kampen i annen omgang. Mot Ranheim på Stadion var han mer enn sentral. Han var rett og slett banens gigant.

Den 29 år gamle svensken var sist på tre av Branns fire scoringer, og kunne dermed notere seg for et hat trick i en seriekamp – for første gang i sin profesjonelle karriere.

— Jeg scoret et hat trick for Gefle i den svenske cupen mot et lag fra Superettan, men jeg har aldri gjort det i en seriekamp tidligere, forklarer Orlov.

Les også

Orlov-hattrick sørget for etterlengtet Brann-seier mot Ranheim

Toppscorer

Som kjent er ikke den svenske cupen av samme betydning som den norske, derfor var minnene hans fra den kampen vage.

Det samme adjektivet kan ikke brukes om hans to siste kamper for Brann. Med fire mål fordelt på tre omganger, er Orlov plutselig blitt toppscorer i 1. divisjon sammen med Pontus Engblom.

Forrige helg sto han oppført med null nettkjenninger.

— Så fort kan det snu. Livet som fotballspiller kan gå litt opp og ned, sier Orlov, som ikke har noe bestemt mål om å bli værende på toppen av toppscorerlisten.

— Det er å utvikle laget som er førsteprioritet, sier han på sedvanlig manér.

Han har nemlig ikke for vane å gjøre noen store numre av egne prestasjoner. Selv etter sitt aller første hat trick i en seriekamp var svensken mest opptatt av laget.

Les også

Dette er Udjus' overraskende konkurransefortrinn

— Ærlig og fin gutt

— Om det er jeg eller noen andre som scorer, spiller ingen rolle. At vi vinner er det som betyr noe for meg, sier Orlov.

- Hvorfor tror du det plutselig har løsnet for deg?

— Når man hele tiden jobber hardt og står på, så går det veien til slutt, sier han.

Jakob Orlov og Brann fikk en etterlengtet opptur med seier mot Ranheim.

Det er den harde jobbingen alle lagkameratene også nevner først når de skal beskrive Orlov. Erik Huseklepp gleder seg over at innsatsen hans både i trening og i kamp endelig har gitt resultater.— Jakob gjorde en helt utrolig kamp. Det er veldig gøy for ham. Han gir 150 prosent på trening uansett om han spiller eller ikke. Han er en ærlig og fin gutt som alltid gir alt for laget, sier Huseklepp.

- Klassescoring

Orlovs to første scoringer på klassisk Orlov-vis, da han plutselig dukket opp inne i sekstenmeteren og satte ballen forbi keeper fra kort hold. Det tredje, derimot, skilte seg fra normen.

— Det var en scoring av virkelig høy klasse. Han drev med ballen i nesten 30 meter før han scoret sikkert. En klassescoring, sier trener Rikard Norling.

Orlov er, ikke overraskende, langt mer nøktern i sin beskrivelse av målene.

— Det første kom etter en tilfeldighet, der Huseklepp bryter en pasning. På den andre så jeg at Jonas (Grønner) kom til å vinne duellen, og da var det bare for meg å posisjonere riktig. Den siste kom etter en én-mot-én-situasjon med keeperen, sier Orlov.

Les også

Haugen skal finne seg selv

Slått tilbake

Norling var selvsagt var storfornøyd med prestasjonen til sin landsmann, som han føler ikke har fått det helt til å klaffe på Stadion – inntil denne torsdagen.

— Han har kanskje ikke fått det helt til å løsne på Stadion. Han har spilt mange gode bortekamper, hvor han har vært taktisk god, men nå er han også god på hjemmebane, sier Norling.

- Du vraket ham til Jerv-kampen på mandag. Hva har skjedd siden?

— Han har virkelig vist hvordan man skal ta seg av en konkurransesituasjon i laget, sier Norling.

Det blir nok langt vanskeligere å vrake ham til helgens kamp mot Bryne.

Publisert: