NFF har fått positiv Haaland-beskjed: - Et gjennombrudd

Det har lenge vært usikkert om Erling Braut Haaland (20) kan spille VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar. Nå mener NFF at det er god grunn til å håpe på at han får spille kampen.

NORSK JUBEL: Alexander Sørloth, Birger Meling og Erling Braut Haaland i 4–0-seieren over Romania i oktober.
 • Sindre Øgar, VG
Publisert Publisert

NFF har fått positive karantene-nyheter for spillere bosatt i Tyskland og Frankrike.

– I går kveld skjedde noe uventet ved at Storbritannia (og dermed Gibraltar) ble tatt ut av Tysklands liste over land av «various concern», altså land med obligatorisk innreisekarantene uten unntak for profesjonelle spillere. Dette betyr at grunnlaget har endret seg totalt og vi har fått noen nye muligheter, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til VG.

– Kan man nå håpe at samtlige spillere er tilgjengelig i alle tre kamper?

– Vi kan ikke vite. Det er ulike regler lokalt, men vi har fått større tro på at vi i hvert fall kan få med noen av dem.

Karanteneregler i flere land har skapt trøbbel for landslaget.

Landslagssjef Ståle Solbakken risikerer å måtte klare seg uten folk som Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth i oppgjøret mot Gibraltar - fordi de tyske klubbene vil unngå at spillerne havner i karantene når de vender hjem.

NFF vil ha karantene-unntak for landslagsspillere.

– Vi er fortsatt avhengig av unntak fra innreisekarantene fra de ulike lokale helsemyndighetene i de ulike områdene vi har spillere, men vi vurderer denne endringen som et gjennombrudd med tanke på i hvert fall få med noen av de tyske spillerne til første kamp, legger hun til.

NFF er i direkte dialog med alle de ulike klubbene om dette i dag. Mats Møller Dæhli, Rune Almenning Jarstein og Julian Ryerson er andre landslagsspillere som holder til i Tyskland.

– Det har vært svært usikkert om vi fikk med spillere fra franske klubber (Birger Meling og Ruben Gabrielsen) til første og siste kamp. Det ser nå ut til å ordne seg ved at franske myndigheter nettopp bekreftet unntak fra karantene for utenlandske spillere i Ligue 1, sier Klaveness.

PS! Tyskland skal spille sine hjemmekamper i Duisburg, som ligger i Nordrhein-Westfalen-regionen – samme region som Borussia Dortmund holder til i. Det er nettopp dette unntaket som gir NFF håp om å få med Erling Braut Haaland til kampen mot Gibraltar.

Publisert
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Norges Fotballforbund (NFF)
 3. Erling Braut Haaland
 4. Fotball
BT anbefaler

Se deg selv eller naboen slite seg i mål

Søk blant alle deltakerne i Stoltzen opp og se video!

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. De trodde på gjenåpning, men slik blir det ikke: – Jeg er lei meg

 2. Marianne (57) ble drept på jobb for Nav. Ida (29) ble skadet.

 3. Mann får 10.000 kroner i bot for vold etter nachspielet på Stadion

 4. Dette kan være løsningen på skolens plassproblem

 5. Hjul løsnet i Birkelunds­bakken

 6. – Skadet i traktor­velt i Øygarden