Gauseth om Kastrati: – Hadde ikke blitt behandlet sånn i Mjøndalen

Det ble temperatur mellom Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth og Kristiansund-trener Christian Michelsen etter 1–1 oppgjøret torsdag kveld. Tema: Flamur Kastrati.

PÅ BENKEN: Flamur Kastrati beskrev det som et personlig tap å ikke skulle møte kompis Christian Gauseth på banen.
 • Silje Meese, VG
Publisert Publisert

Kristiansund-spiss Flamur Kastrati har knapt samlet spilleminutter så langt i årets sesong. Det får Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til å reagere.

– Du vet den ørretfileten du vet du har, men glemmer bort. Og den amerikanske blandinga med gulrøtter og erter. Bak der - der ligger Flamur Kastrati. Han er så langt bak i fryseboksen nå, stakkar, fleiper Gauseth.

Men det blir raskt en langt mer seriøst tone.

– Jeg synes det er veldig, veldig rart. Han hadde ikke blitt behandlet sånn i Mjøndalen, for å si det sånn. Når du går inn og løfter en klubb, gjør alt du kan og er profesjonell – det er ikke sånn jeg liker at gode gutter og spillere blir behandlet.

KLAR TALE: Christian Gauseth er kjent for å ha sterke meninger - dette var ikke et unntak.

Dette får Kristiansund-trener Christian Michelsen med seg og skyter tilbake.

– Han bør vel heller konsentrere seg om det han skal.

Like etter får han mulighet til å svare på den harde kritikken fra Gauseth, og sender med det et stikk tilbake.

– Jeg hørte det var noe, og det var vel i kjent Gauseth-stil regner jeg med. Jeg vil først og fremst skryte av Flamur for måten han håndterer dette på. Han er helproff, en støttespiller for meg og et forbilde for guttene i KBK.

– Det er tydelig at han kapteinen i Mjøndalen ikke skjønner hva det går i. Han har mye å lære av Kastrati på det området der, fortsetter han.

På vei ut av intervjusonen, i farten forbi Mjøndalen-kapteinen, uttrykker Michelsen hva han mener til hovedpersonen selv. Gauseth blir tydelig oppgitt når han får beskjed om å ikke være så negativ hele tiden.

– Du tør ikke si det som det er. Jeg sier det jeg mener. Jeg mener Flamur burde få spille, og det har jeg ingen problemer med å stå for. Du trenger ikke gå vekk, raser Mjøndalen-spilleren tilbake i det Michelsen forlater området.

STØTTESPILLER: Flamur Kastrati er tydelig ute i kulden i KBK, men Christian Michelsen beskriver han som en viktig støttespiller.

Kastrati selv forholder seg rolig til trenerens beslutning. Spissen har vært i Kristiansund siden sommeren 2018, men har ikke blitt enig med klubben om forlengelse av kontrakt når den utløper i kommende månedsskifte.

– Det er selvfølgelig bittert. Jeg vet hva jeg har å bidra med, og det tror jeg de fleste her vet også. Sånn er det.

I forkant av oppgjøret har både Gauseth og Kastrati meldt at de gleder seg til å møte hverandre på banen. Med sistnevnte som benkvarmer ble ikke dette tilfelle i gårsdagens kamp.

– For meg er det et tap, et personlig tap og ikke skulle spille mot Gauseth og vinne - jeg tror ikke jeg har tapt mot han før, glimter KBK-spissen til.

– Vi har hatt mange gode møter og herlige fighter før. Men jeg har en følelse på at jeg kommer til å møte han Kastrati på banen igjen snart, forteller Gauseth på sin side.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Kristiansund BK
 3. Mjøndalen IF
 4. Christian Gauseth
 5. Flamur Kastrati
BT anbefaler

«Et historisk dypt fall»

Beyers avgang sjokkerer. Nå må Festspillene også pleie omdømmet sitt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Fløy 15-20 meter før den landet hos naboen

 2. Vogntog har kjørt seg fast på E39 i Sunnfjord

 3. – Når dere parkerer her, får ikke vi besøkt våre kjære

 4. Disse to suser inn på dyrlegetoppen. Sikret kjempegevinst i fjor.

 5. Dette er vinneren av Raftoprisen

 6. Her er Bergens nye ordførar