Boksestevne på VG+ i helgen: Felix Sturms jakter sin sjette VM-tittel

Felix Sturm (42) har fem VM-titler i mellomvekt og super mellomvekt. Nå går den tyske veteranen for å få VM-kamp i lett tungvekt også. Da må han slå den 18 år yngre, og hittil ubeseirede, landsmannen James Kraft i Hamburg lørdag kveld.

 • Per Opsahl, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg er 42 år gammel, men føler meg ikke mer enn 22, sier Sturm ifølge Bild før kampen i Universum Gym i Hamburg lørdag kveld.

Han trenes nå av Maurice Weber, som sier følgende om Sturm:

– Han har gjort stor fremgang på trening i det siste, og lørdag kveld er et nytt viktig skritt i retning mot å vinne en ny VM-tittel.

Sturm har i løpet av en lang karriere sikret seg VM-titler i forskjellige vektklasser fem ganger. I helgen går han sin 50. proffkamp etter at han tok EM-gull som amatør i 2000. Som proff har han 41 seirer, 18 på knockout, og fem tap.

– Jeg trodde ikke jeg kunne lære så mye om boksing i min alder, men «Mo» har motbevist det. Jeg tror han har en lang trenerkarriere foran seg, og det ultimate målet vårt er å ta VM-tittelen sammen, sier Sturm om samarbeidet med treneren som selv måtte legge opp som bokser på grunn av skader.

Sturm og Kraft utgjør hovedkampen i stevnet som inneholder et par andre meget interessante kamper i tillegg.

Vincent Feigenbutz er bare 25 år gammel, men går sin 36. proffkamp i helgen. Han har tidligere hatt VM-belte (WBA) i super mellomvekt, og er regnet for å være en av Tysklands aller største aktive stjerner. Feigenbutz har 32 seirer (28 på knockout) og tre tap så langt i karrieren, og er storfavoritt i 10-runderskampen mot Nuhu Lawal (27 seirer – åtte tap).

Et annet interessant oppgjør er Cheyenne Hanson (åtte seirer – ett tap) mot Phannarai Netisri (syv seier – null tap), som tidligere i år gikk viralt fordi hun pådro seg en meget spesiell skade da hun vant mot Alina Zaitseva i mars.

Dette er Hansons første kamp etter skaden, og i potten ligger WBCs ungdomstittel i super bantamvekt.

Les også

Publikum buet under showkampen

Fire års pause

Men det er Felix Sturm som er stevnets klart største navn. Han har hatt WBO, WBA og IBF-beltene i mellomvekt, og var WBA-mester i super mellomvekt så sent som i 2016.

Sturm fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da han bokset mot legenden Oscar De La Hoya i Las Vegas i 2004, og da tapte han meget omdiskutert på poeng.

Av andre store kamper kan møtet med briten Martin Murray i 2011 nevnes. Den kampen endte uavgjort, og dermed beholdt Sturm WBA-tittelen. Fra 2012 til 2015 tapte Sturm fire av sine syv kamper, men i februar 2016 vant han returmøtet mot russeren Fjodor Tsjudinov på poeng og vant tilbake WBA-tittelen i super mellomvekt.

Men mistanker om doping, som han aldri ble dømt for, førte til at Sturm flyttet tilbake til sitt opprinnelige hjemland Bosnia-Hercegovina. I desember i fjor gjorde han comeback, og vant på poeng mot Tomo Rost i Hamburg.

Lørdag kveld skal han møte 24 år gamle Kraft, og lett tungvekt-oppgjøret er stipulert til ti runder. Med en overbevisende seier der kan Sturm etter hvert komme i posisjon til en ny VM-tittel i en ny vektklasse.

Sendingen fra boksestevnet starter kl. 17.30, og er tilgjengelig for VG+-abonnenter.

Dette er kampene som vises:

 • Super weltervekt 4 runder: Hana Hansen, Tyskland (debut) mot Nana Chakhvashvili, Georgia (syv seirer – 15 tap)
 • Weltervekt 6 runder: Sevak Miroyan, Tyskland (1–0) mot Octavian Gratii, Moldova (6–13–1)
 • Super bantamvekt, «WBCs ungdomstittel» 8 runder: Phannarai Netisri, Tyskland/Thailand (7–0) mot Cheyenne Hanson, Tyskland (8–1)
 • Mellomvekt 8 runder: Rafael Bejaran, Tyskland/Dominikanske republikk (27–5–1) mot Landry Kore, Danmark/Elfenbenskysten (11 – 0 – 1)
 • Super mellomvekt 10 runder: Vincent Feigenbutz, Tyskland (16 – 1 – 2) mot Nuhu Lawal, Tyskland/Nigeria (27–8)
 • Tungvekt, «WBC internasjonal sølvtittel» 10 runder: Senad Gashi, Tyskland (21–3) mot Hussein Muhamed, Tyskland (16–0)
 • Lett tungvekt 10 runder: Felix Sturm, Tyskland (41–5–3) mot James Kraft, Tyskland (19–0–1)

Publisert
 1. Kampsport
 2. Boksing
BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Eldre kvinne kom til rette i Kvinnherad

 2. Storbrann i Godvik: De evakuerte har bodd på hotell i natt

 3. Førerkort beslaglagt etter ulykke i Fyllingsdalen

 4. Snart forsvinner BankID på mobil – dette må du gjøre

 5. Varsler bråk om gondolbane i Flåm: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

 6. Anne så arbeids­plassen gjennom 35 år gå opp i røyk. Så ble hun evakuert.